Kirjoittaminen

Kehity erilaisten tekstilajien tuottajana, perehdy kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin

Kirjoittamisen opinnoissa harjoittelet kirjoittamisen perustaitoja: Opit kirjoittamaan monipuolisemmin ja ammattimaisemmin sekä kehität valmiuksia oman työn ja kirjoittamisen tutkimiseen. Voit täydentää lajitietämystäsi sekä suuntautua valitsemillesi kirjoittamisen alueille. Aineopinnoissa on mahdollista tutustua myös kirjoittamisen ohjaamiseen. Opintojen kuluessa kohtaat muita kirjoittajia ja saat perusteltua palautetta teksteistäsi.

”Työttömyys on opettanut minulle hyvin konkreettisesti, ettei riitä, että luovaan työhön on aikaa. Siihen tarvitaan paljon työkaluja ja rutiineja, jotka minulta puuttuivat. Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamisen opinnot tulivat somessa vastaan kuin tilauksesta ja tunsin heti vahvaa imua hakea. Olen nauttinut opinnoista paljon, ja olen ylpeä siitä, että olen saanut kursseja suoritettua aikataulussa, vaikka siirryin kevään aikana takaisin työelämään. Kenties suuri vaikutus on ollut sillä, että teen tätä täysin itsekkäästi, omaa luovaa puoltani varten.” -nimetön opiskelijapalaute

Kirjoittamisen perusopintojen haku on kahdesti vuodessa. Aineopintoihin ei ole hakua, vaan perusopintojen suorittamisen jälkeen voit ilmoittautua suoraan ensimmäiselle opintojaksolle (KIKA4001). Voit opiskella kirjoittamista kokonaan etä- ja verkko-opintoina, joissa kuitenkin yhteisöllisyys ja yhdessä oppiminen mahdollistuvat. Yhteistyöoppilaitoksemme järjestävät lähiopetukseen perustuvia ryhmiä, jotka etenevät yhteisen aikataulun mukaan. Valitse siis sinulle sopiva tapa opiskella kirjoittamista.

Lisätietoa tutkintotavoitteisesta opiskelusta:

Kirjoittamisen oppiaineen "Kirjoittajan matkassa" on yhteisöllinen blogi kirjoittamisesta, sen opiskelusta ja tutkimuksesta. Tutustu blogiin.

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.

Itsenäisten tehtävien palautus

Itsenäisten tehtävien viimeinen palautuspäivä on noin kuukautta ennen opinto-oikeusajan päättymistä. Annetun palautuspäivän jälkeen palautuneista suorituksista ei anneta kirjallista palautetta.