Viestintä- ja kieliopinnot

Sana haltuun viestintä- ja kieliopintojen parissa!

Viestintä- ja kieliopintomme auttavat sinua opiskelussa ja antavat valmiuksia työelämään. Perehdyt alasi sanastoon ja ilmaisuun sekä äidinkielelläsi että muilla kielillä. Kehität opiskelutaitojasi, saat kommunikointivarmuutta ja hiot vuorovaikutusosaamistasi.

Voit opiskella viestintä- ja kieliopintoja Jyväskylässä, Kokkolassa ja Helsingissä, ja monilla kursseilla myös täysin etänä. Useimmilla kursseilla, joissa on kontaktiopetusta, osa opetuksesta toteutetaan lähiopetuksena ja osa Zoomin kautta. Jos kurssilla on lähiopetusta, se toteutetaan yleensä viikonloppuisin.

Jos tavoitteenasi on hakea JYU:n tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta, tarkista tutkinto-ohjelmasi hakukelpoisuusvaatimuksista vaadittavat väyläopinnot. Tarkempia tietoja väylähaun hakukelpoisuuteen edellytettävistä viestintä- ja kieliopinnoista löydät verkkosivuiltamme. Voit liittää kurssisuoritukset osaksi yliopistotutkintoasi, kun olet hakenut ja saanut tutkinto-opiskelupaikan. Jos sen sijaan olet jo JYU:n tutkinto-opiskelija, nämä avoimen yliopiston opinnot eivät välttämättä sovellu sinulle.

Uutena tarjontaamme on tullut työelämän viestintäopintoja. Virtaa viestintään työelämässä on Muuttuvan työelämän viestintä -opintokokonaisuuden aloituskurssi. Lukuvuonna 2023-2024 kokonaisuuteen on tullut uusia jaksoja: Työelämän viestintä sosiaalisessa mediassa 3 op sekä Vuorovaikutus ja työhyvinvointi 3 op. Kaikki jaksot ovat suoritettavissa etäopintoina ja voivat soveltua JYU:n tutkinnoissa valinnaisiin viestintä- ja kieliopintoihin.

Voit lukea lisätietoja kieliopinnoista näistä linkeistä: Puheviestintä, Kirjoitusviestintä, Englanti, Ruotsi, Muut kielet. Tarkempiin kurssikohtaisiin tietoihin pääset alempana tällä sivulla olevien linkkien kautta klikkaamalla opintojakson nimeä. Ilmoittaudu opintoihin -välilehdellä näet jakson eri suoritustavat, ja niitä klikkaamalla tarkemmat tiedot toteutustavoista, aikatauluista ja ilmoittautumisesta.

Kaikkien kurssien aikataulut on julkaistu opinto-oppaassa (mahdollisia lisäkursseja lukuunottamatta). Huomaa, että kevätlukukauden kurssien aikataulut (jotka on julkaistu Sisu-järjestelmän kautta) löytyvät kurssikuvauksen lopusta, Kuvaus-kohdan jälkeen osiosta Suoritettavat osat. Joidenkin kurssien osalta Paikka-kohdan tietoja vielä täydennetään.

KOOSTE lv:n 2023-2024 viestintä- ja kieliopinnoista löytyy tästä. SITÄ ON PÄIVITETTY VIIMEKSI 12.1.2024 lisäämällä kevääseen Communication Skills -kurssi sekä Svenska-kurssi kasvatus-, terveys- ja yhteiskuntatieteiden aloille. Voit hyödyntää koostetta suunnitellessasi opintojasi. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja viestintä- ja kieliopintojen yhteyshenkilöltä.

HUOM: Monet kurssit ovat täyttyneet nopeasti, jopa 1-2 päivässä. Jos et mahtunut kurssille, huomaa että monia kursseja tarjotaan myös yhteistoimintaoppilaitoksissamme eri puolilla Suomea, ks. tarkemmin lista Vie-Ki -kursseista yhteistyöoppilaitoksissa.