Fysiikan kandidaattiohjelma

Tutkintonimike:
Luonnontieteiden kandidaatti
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Alempi tutkinto-ohjelma
Laajuus:
180+ op
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Fysiikan laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Kandidaatin opinnot sisältävät fysiikan yleiskatsauksen klassisen ja modernin fysiikan eri osa-alueisiin, mekaniikkaan, termodynamiikkaan, värähtelyihin ja aaltoliikkeeseen, sähköstatiikkaan, sähkömagnetismiin, optiikkaan, kvanttifysiikkaan ja statistiseen fysiikkaan. Fysiikan opintoja tuetaan kieli- ja viestintäopinnoilla sekä riittävällä määrällä matemaattisten työkalujen opiskelua. Opinnot sisältävät myös esiintymistaidon hiomista, laskennallisiin menetelmiin ja ongelmanratkaisuprosesseihin perehtymistä sekä tutkimuksellisen otteen harjoittelua. Kandidaatin opinnot tarjoavat fysiikan tietämykselle pohjan, jota myöhemmissä opinnoissa on mahdollista laajentaa haluamaansa suuntaan.  

Osaamistavoitteet

Kandidaatin tutkinnon suorittanut opiskelija tuntee klassisen ja modernin fysiikan perusteoriat. Lisäksi opiskelija

  • Tuntee fysiikan menetelmiä: osaa käyttää perusmittalaitteita ja tietotekniikkaa sekä kokeellisia, matemaattisia ja numeerisia fysiikan menetelmiä tarkoituksenmukaisesti.

  • Osaa ratkaista ongelmia: osaa lähestyä fysiikan ilmiöitä analyyttisesti, muodostaa niistä malleja fysiikan teorioita soveltamalla sekä ratkaista näitä malleja eri meneteelmillä.

  • Osaa luoda uutta: osaa etsiä ja arvioida tieteellistä tietoa sekä laatia ohjatusti tieteellisen tutkielman.

  • Osaa esittää asiat selkeästi: osaa esittää asiat suullisesti, kirjallisesti ja visuaalisesti, tunnistaa vuorovaikutustaitojen merkityksen ja osaa toimia tiimeissä.

  • Tuntee vastuunsa työskennellä eettisesti ja vastuullisesti sekä velvollisuutensa osallistua kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. 

Rakenne

Valitse kaikki (116+ op)