Tieto- ja ohjelmistotekniikan DI-ohjelma

Tutkintonimike:
Diplomi-insinööri
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Ylempi tutkinto-ohjelma
Laajuus:
120 op
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Tieto- ja ohjelmistotekniikan DI-ohjelma täydentää ja laajentaa yliopiston kandidaattiohjelmaa. Ohjelma valmentaa opiskelijoita tietotekniikan ammattilaisiksi, jotka kykenevät suunnittelemaan ja toteuttamaan innovatiivisia, turvallisia ja kestäviä tietoteknisiä ratkaisuja vastaamaan yhteiskunnassa esiin nouseviin tarpeisiin. Tutkinto-ohjelmassa opiskelijat voivat erikoistua joko ohjelmistotekniikan tai datatieteen ja koneoppimisen diplomi-insinööriksi.

Tutkinto-ohjelma avaa laajat mahdollisuudet työskennellä vaativissa asiantuntijatehtävissä IT-alalla. Ohjelmistotekniikan sekä datatieteen ja koneoppimisen opintosuunnat syventävät kandidaattiohjelman teknistä sisältöä ja kehittävät tarvittavia projekti-, ryhmätyö- ja yhteistyötaitoja. Ohjelma opettaa opiskelijoita lähestymään teknologiaa järjestelmällisesti ja ottamaan huomioon myös inhimilliset tekijät.

Valmistuvat opiskelijat osaavat hakea tietoa, arvioida sitä kriittisesti ja soveltaa sitä. He pystyvät ilmaisemaan näkemyksensä selkeästi ja jäsennellysti, ja noudattamaan eettisiä periaatteita edistäen yhteiskunnan kestävyyttä. He osaavat kommunikoida ja toimia monikulttuurisessa ja -kielisessä ympäristössä ja ymmärtävät, että työelämässä tiimit ovat usein monikulttuurisia, jolloin vuorovaikutustilanteisiin vaikuttaa oman alakohtaisen osaamisen lisäksi toimijoiden kulttuurilliset ja kielelliset valmiudet. Diplomi-insinöörit osaavat arvioida omaa osaamistaan ja jatkuvasti kehittää sitä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti.

Tutkinto antaa myös valmiudet jatkaa opintoja tekniikan tohtorin tutkintoon. 

Osaamistavoitteet

Tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriksi valmistuva opiskelija:

  • hallitsee vaativien IT-järjestelmien suunnittelun ja toteutuksen soveltamalla tietotekniikan tieteellistä tietoa,

  • kykenee joustavasti, tarvelähtöisesti ja vastuullisesti ratkaisemaan monialaisia ongelmia,

  • ymmärtää taloudellisten tekijöiden asettamat vaatimukset ja reunaehdot,

  • toimii vastuullisesti ja yhteistyökykyisesti annetuissa määräajoissa ja resurssien puitteissa,

  • luo ratkaisuja inhimillisen toiminnan ja teknologian rajapinnoille,

  • pystyy arvioimaan omaa osaamistaan ja jatkamaan sen kehittämistä,

  • toimii työssään vastuullisesti ja tavoitteellisesti kestävän toiminnan periaatteiden mukaisesti, tiedostaen omien ratkaisujensa vaikutukset. 

Rakenne

Valitse kaikki (71+ op)