Nanotieteen monialainen kandidaattiohjelma

Tutkintonimike:
Luonnontieteiden kandidaatti
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Alempi tutkinto-ohjelma
Laajuus:
180+ op
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos, Fysiikan laitos, Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Nanotieteen monialaisessa kandidaattiohjelmassa opiskellaan rinnakkain fysiikkaa, kemiaa, solu- ja molekyylibiologiaa sekä nanotieteen erikoiskursseja. Mukana on nanotieteen tarpeisiin räätälöidyt kokonaisuudet kaikista kolmesta tieteenalasta. Ohjelma luo vankan pohjan laaja-alaiseen luonnontieteiden hallintaan yli tieteenalojen rajojen, sekä valitun opintosuunnan (fysiikka, kemia tai solu- ja molekyylibiologia) korkeatasoiseen hallintaan, ja näin hyvän perustan syventäviin opintoihin.

Ohjelmassa perehdytään laaja-alaisesti nanometrin mittakaavan ilmiöihin ja rakenteisiin tieteenalasta riippumatta. Keskiössä ovat nanomittakaavan luonnonilmiöt mm. materiaalien mikroskooppiset rakenteet, nanopartikkelit, bio- ja supramolekyylit, itsejärjestäytyminen sekä monet nanotieteen sovellukset mm. kvanttibitit, sensorit, bio- ja terveyssovellukset.

Opinnot mahdollistavat kotikansainvälistymisen. Opintojen ohjelmassa on myös mahdollisuus kansainväliseen opiskelijavaihtoon. Opetuksessa edellytetään pääsääntöisesti läsnäoloa Jyväskylässä. 

Osaamistavoitteet

Tutkinto-ohjelman suoritettuaan opiskelija
  • Tuntee peruskäsitteet ja -teoriat kaikista kolmesta nanotieteen opintosuunnasta: kemiasta, fysiikasta ja solu- ja molekyylibiologiasta, ja ymmärtää näiden yhteyden.

  • Tunnistaa ja ymmärtää luonnontieteiden tutkimuksen erilaisia tutkimusmenetelmiä sekä hahmottaa teorian ja kokeellisen työskentelyn yhteyden.

  • Hallitsee keskeiset fysiikan, kemian sekä solu- ja molekyylibiologian analyysi- ja työmenetelmät ja osaa soveltaa niitä yksinkertaisiin nanotieteen ongelmiin.

  • Osaa kirjallisen ja suullisen raportoinnin

  • Ymmärtää alan tieteellisiä tekstejä ja pystyy hankkimaan uutta tietoa ongelmien ratkaisuun.

  • Hahmottaa nanotieteen sovellusten merkityksen yhteiskunnassa.

  • Osaa toimia rakentavasti itsenäisesti ja ryhmässä sekä arvioida omaa ja ryhmän toimintaa.  

Rakenne

Valitse kaikki (129+ op)