Informaatioteknologian tohtoriohjelma

Tutkintonimike:
Tekniikan tohtori, Kauppatieteiden tohtori, Filosofian tohtori
Tutkinto-ohjelman tyyppi:
Tohtoriohjelma
Laajuus:
30+ op
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Tohtorikoulutuksen tavoitteena on kouluttaa tutkimuksen ammattilaisia, eri alojen asiantuntijoita ja monipuolisia osaajia yhteiskunnan tarpeisiin. Valmistuneen tohtorin ammatillinen asiantuntijuus rakentuu tohtorikoulutuksen aikana väitöstutkimuksen, opintojaksojen sekä yliopisto- ja tiedeyhteisössä ja organisaatioissa toimimisen myötä.

Jatkotutkinto painottuu tutkimukseen eli väitöskirjatyön tai lisensiaattityön laatimiseen. Lisäksi suoritetaan jatkokoulutuksen opinnot. Opinnot suunnitellaan yhdessä vastuullisen ohjaajan kanssa niin, että ne tukevat väitöskirjatyötä sekä opiskelijan henkilökohtaisia ura- ja työllistymistavoitteita, ko. opintosuunnan opintovaatimukset huomioiden.

Informaatioteknologian tohtoriohjelmassa suoritetaan vähintään 30 op jatkokoulutuksen opintoja. Yleinen periaate on, että tieteenalakohtaisten opintojen on oltava vähintään syventävän tason opintoja ja yleisten valmiustaitojen opintojen vähintään aineopintotasoisia. Pedagogiset opinnot voivat olla perusopintotasoisia ja viestinnän opinnot tasoa ”muut opinnot” tai vastaava.

Lisensiaatin tutkintoa koskevat muuten samat opintovaatimukset, mutta väitöskirjan sijaan lisensiaatin tutkintoon sisältyy lisensiaatintyö.

Jos opintovaatimuksista halutaan poiketa, suunnitelmalle tarvitaan tutkimuksesta vastaavan varadekaanin päätös: ota tällöin yhteyttä tohtorikoulutuksesta vastaavaan suunnittelijaan.

Osaamistavoitteet

Ohjelmasta valmistuva tohtori:

  • kykenee itsenäisesti luomaan uutta tieteellistä tietoa ja esittämään perusteltuja tuloksia tieteellisesti vakuuttavalla tavalla
  • hallitsee syvällisesti oman tutkimusalansa
  • kykenee kriittiseen ajatteluun
  • osaa soveltaa oman alansa tieteellisen tutkimuksen menetelmiä itsenäisesti ja kriittisesti
  • osaa toimia tieteellisesti rehellisesti noudattaen tutkimuseettisiä normeja
  • tuntee avoimen tieteen ja tutkimusetiikan periaatteet
  • omaa valmiudet toimia tutkimusryhmissä- ja yhteisöissä sekä kehittää niiden toimintaa omalla asiantuntemuksellaan
  • kykenee kommunikoimaan kansainvälisessä tiedeyhteisössä sekä kirjallisesti että suullisesti 

Rakenne

Valitse kaikki (23+ op)