MLMPERBIO Luonnontieteiden perusteet ja menetelmät (25+ op)

Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Bio- ja ympäristötieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Ei

Kuvaus

Opintokokonaisuus, joka sisältää matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tarjoamia perus- ja aineopintotasoisia opintojaksoja. Kokonaisuuteen voi sisällyttää myös informaatioteknologian tiedekunnan opintoja tai muissa yliopistoissa suoritettuja vastaavia opintoja.

Osaamistavoitteet

Luonnontieteiden perusteet ja menetelmät -opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija:

  • osaa kuvailla ja selittää kemian alan keskeisiä käsitteitä, 
  • osaa kuvailla ja selittää tilastotieteen keskeisiä käsitteitä ja ymmärtää, miten käyttää tilastotieteen menetelmiä, 
  • ymmärtää luonnontieteiden perusteita ja menetelmiä ja osaa soveltaa niitä omassa tieteenalassaan.

Lisätietoja

Luonnontieteiden perusteet ja menetelmät 25 op sisältyy opintokonaisuutena kandidaatin tutkintoon. Opiskelijat, jotka suorittavat valinnaisena opintokokonaisuutena kemian tai tilastotieteen perusopinnot tai biometriaa biologeille, voivat:
a. korvata kemian tai tilastotieteen perusopintoihin sisältyviä opintojaksoja luonnontieteiden perusteet ja menetelmät -kokonaisuudessa siihen suositelluilla valinnaisilla opinnoilla, tai
b. korvata luonnontieteiden perusteet ja menetelmät -kokonasiuuden kemian tai tilastotieteen perusopintokokonaisuudella ja sisällyttää sen muut pakolliset menetelmäopintojaksot valinnaisiin opintoihin.

Sama opintojakso voi olla vaatimuksena useammassa opintokokonaisuudessa. Opintojakso voidaan kuitenkin käyttää vain yhteen opintokokonaisuuteen ja muissa opintokokonaisuuksissa se on korvattava jollain soveltuvalla opintojaksolla.

Rakenne

Valitse kaikki (21+ op)