Kulttuurialan hallinto, verkostot ja vaikuttaminen

Kuinka kulttuuriala toimii ja vaikuttaa?

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston uusi kaikille avoin Kulttuurialan hallinto, verkostot ja vaikuttaminen -opintokokonaisuus syventää monipuolisesti kulttuurialan moninaisissa hallinto- ja johtotehtävissä tarvittavaa osaamista. Oman osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen kulttuurialalla edellyttää ajantasaista tietoa ja ymmärrystä muun muassa alan rakenteista, rahoituksesta ja verkostoista.

Opintokokonaisuuden kurssit perehdyttävät kulttuurialan hallinnoinnin peruskuvioihin, haasteisiin ja nykytrendeihin alan uusimpaan tutkimukseen perustuen. Opinnoissa hyödynnetään keskeisten työelämäkumppanien ja alan asiantuntijoiden osaamista niin kulttuuripolitiikan kuin kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöpolitiikan näkökulmista.

Opinnot tutustuttavat muun muassa alan kehitykseen ja ajankohtaisiin teemoihin, hallinnon ja rahoitusjärjestelmien toimintatapoihin sekä kulttuurisen tiedon merkitykseen. Opintokokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden tutustua syvemmin myös esimerkiksi suomalaiseen taide- ja taitelijapolitiikkaan sekä taide- ja kulttuurialan keskeisimpiin instituutioihin.

Opinnot sopivat niin julkishallinnossa, organisaatioiden johtotehtävissä, projektityössä kuin yrittäjänä kulttuurialalla työskenteleville.

Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.