YJOA2130 Johdon ja henkilöstön kehittäminen (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu
Järjestävä organisaatio:
Avoin yliopisto, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Opintojaksolla syvennät ymmärrystäsi johdon ja henkilöstön kehittämisen teoriasta ja käytännöistä sekä opit arvioimaan kehittämistoimia.

Kuvaus

Johdon ja henkilöstön kehittämisen johtamis- ja organisaatioteoreettinen ajankohtainen keskustelu, lähtökohdat ja historiallinen tausta. Lisäksi kehittämisen tehtäväkenttä, roolit ja vaikuttaminen sekä trendit (strategiat, prosessit, työkalut ja mallit).


Opintojakso tuottaa osaamista liittyen YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin 4 Hyvä koulutus, 5 Sukupuolten tasa-arvo sekä 8 Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua.


Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää johdon ja henkilöstön kehittämisen johtamis- ja organisaatioteoreettisen taustan, osaa vertailla ja problematisoida erilaisten kehittämismallien perusolettamuksia ja näkökulmia, suunnitella ja arvioida johdon ja henkilöstön kehittämisen käytäntöjä ja arvioida oman ryhmänsä sekä toisten ryhmien työtä ja tuotoksia.

Esitietojen kuvaus

Suositellut esitiedot: YTTP1110 Johtamisen ja johtajuuden perusteet / YTTP2110 Introduction to Management and Leadership, YJOA2170 Henkilöstöjohtamisen perusteet (aiemmin YJOA2110 Henkilöstöjohtaminen);  tai vastaavat opinnot.

Oppimateriaalit

Kirjallinen materiaali Moodlessa.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Viikkotehtävien suorittaminen
Opetusajankohta:
Periodi 3
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen, JSBE (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus