TIEMA_OHKE Ohjelmistokehityksen opintosuunta (85+ op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Ei

Kuvaus

Rautainen ohjelmointitaito yhdistettynä tietojenkäsittelytieteen syventäviin aiheisiin mahdollistaa varman työllistymisen ja monipuoliset työtehtävät. Ohjelmoinnin ja tietoliikenne suuntautumisvaihtoehdon suorittaneet löytävät itsensä tekemässä laiteläheistä ohjelmointia, suunnittelemasta ja toteuttamasta monimutkaisia ohjelmistoja, koodaamasta erilaisia järjestelmiä, tutkimasta tietojenkäsittelyä tai vaikka johtamasta erikokoisten firmojen tietojenkäsittelyä. Opintosuunnassa erikoistutaan moduulien avulla ohjelmistotuotantoon, tietoliikenteeseen, teoreettiseen tietojenkäsittelyyn tai sensoriverkkoihin. Oman suunnan voi myös räätälöidä laaja-alaisesti tiedekunnan opetuksesta.


Opintosuunnassa tulee valita yksi moduuli, jonka ympärille tutkinto rakennetaan. Moduuleja ovat ohjelmistotuotanto, teoreettinen tietojenkäsittely, sensoriverkot, tietoliikenne ja tietojenkäsittelyn laaja-alaiset opinnot. Valitun moduulin lisäksi opiskelija syventää osaamistaan tiedekunnan syventävillä opinnoilla.  

Osaamistavoitteet

Opintosuunnan suoritettuaan valmistunut tietojenkäsittelytieteen maisteri on hankkinut itselleen räätälöidyn työkalusalkun, jossa on vahvaa ohjelmoinnin osaamista höystettynä moduulien tarjoamalla erikoisosaamisella. Kokonaisuudessaan osaaminen liittyy vahvasti suoritettujen moduulien ja muiden kurssien sisältöihin. Opintosuunnasta valmistunut maisteri osaa

  • ymmärtää ohjelmoinnin tai tietoliikenteen keskeiset käsitteet, sisällöt, teoriat ja menetelmät ja on kykenevä soveltamaan niitä.

  • osaa ratkaista ohjelmoinnin tai tietoliikenteen alan ongelmia ja tuottaa uutta tietoa erityisalueellaan.

  • osaa tutkia, soveltaa, kehittää ja analysoida kriittisesti tietojenkäsittelytieteen menetelmiä ja järjestelmiä tieteellistä lähestymistapaa noudattaen

  • osaa luoda uusia menetelmiä ja toimintatapoja tähdäten pitkäjänteiseen, tulevaisuuteen suuntautuvaan kehitystyöhön tietojenkäsittelytieteen alalla. 

Rakenne

Valitse kaikki (61+ op)