TIEMA_LATI Laskennallisen tietojenkäsittelytieteen opintosuunta (85+ op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Ei

Kuvaus

Matemaattiset taidot yhdistyvät vahvan tietokoneen käyttötaidon kanssa moderniksi supervoimaksi laskennallisen tietojenkäsittelytieteen opintosuunnassa. Työtehtävien monimuotoisuus ja mielenkiintoisuus ovat taattu laskennallista tietojenkäsittelyä opiskelemalla. Työtehtäviä löytyy teollisuudesta ja julkiselta puolelta paljon erilaisten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintojen parissa. Tästä linjasta valmistuneet tutkivat tietokoneilla laskemalla tosielämän ilmiöitä aina kvanttitasolta galakseihin asti.


Opintosuunnassa opiskellaan oma erityisosaaminen moduulien avulla. Laskennallisen tieteen moduuli johdattaa syvemmälle numeriikkaan ja soveltavaan matematiikkaan. Datatieteen moduuli tarjoaa työkalut koneoppimismallien, konenäön ja datan laaja-alaiseen käsittelyyn. Päätösanalytiikassa opitaan kuinka useammasta yhtä hyvästä vaihtoehdosta voidaan valita paras. Englanninkielisissä ”Artificial Intelligence” moduulissa syvennytään laajemmin tekoälyyn. Kvanttilaskenta tarjoaa mahdollisuuden olla kehittämässä aivan uudenlaista laskentaa tietokoneille. Opintosuunnassa tulee valita yksi moduuli, jonka ympärille tutkinto rakennetaan tiedekunnan tarjoamilla syventävillä opinnoilla. 

Osaamistavoitteet

  • Ymmärtää alan keskeiset käsitteet, sisällöt, teoriat ja menetelmät valitsemallaan laskennallisen tietojenkäsittelyn alueella ja hän on kykenevä soveltamaan niitä.
  • Osaa ratkaista laskennallisen tietojenkäsittelyn alan ongelmia ja tuottaa uutta tietoa omalla erityisalueellaan.
  • Osaa tutkia, soveltaa, kehittää ja analysoida kriittisesti tietojenkäsittelytieteen menetelmiä ja järjestelmiä tieteellistä lähestymistapaa noudattaen
  • Osaa luoda uusia menetelmiä ja toimintatapoja tähdäten pitkäjänteiseen, tulevaisuuteen suuntautuvaan kehitystyöhön tietojenkäsittelytieteen alalla. 

Rakenne

Valitse kaikki (48+ op)