ITKA9110 Introduction to Databases (2 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2023-2024, 2024-2025

Description

Opintojaksolla käsitellään tiedonhallintaa ja tietokannanhallintajärjestelmiä tietomallien näkökulmasta. Erityisesti keskitytään käsitteellisen tason ER-malliin. Opintojaksolla tarkastellaan myös tiedonhallintaa tietovarastoinnin näkökulmasta.

Learning outcomes

Opintojakson suorittamisen jälkeen opiskelija: osaa selittää tiedonhallintaan ja tietokannanhallintajärjestelmiin liittyvien keskeisten käsitteiden, periaatteiden ja toimintojen merkityksen; osaa soveltaa ER-mallia käsitteellisessä mallintamisessa ja ymmärtää mikä rooli käsitteellisillä malleilla on tietoarkkitehtuureissa; osaa kuvailla tietovarastonnin periaatteet, arkkitehtuurin, toiminnot ja hyödyt.

Description of prerequisites

Opiskelijalla olisi hyvä olla aiempaa kokemusta tietoaineistojen käyttämisestä. Valmius ja motivaatio omaksua formaaleja mallinnusmenetelmiä on tarpeen. Samoin perustiedot tietokonelaitteistoista (suoritin, keskusmuisti, massamuisti) sekä joukko-opin alkeista on eduksi.

Study materials

Tietokannat TIM-materiaali ja luentotallenteet (soveltuvin osin)

Completion methods

Method 1

Description:
Opintojakso perustuu luentomonisteeseen ja sitä avaaviin luentotallenteisiin sekä näiden pohjalta tehtäviin harjoitustöihin. Opintojaksoon liittyy sisältöjen reflektointi oman organisaation/työympäristön tiedonhallinnan näkökulmasta.
Evaluation criteria:
Yksilöharjoitustyöt
Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Independent study (2 cr)

Type:
Independent study
Grading scale:
Pass - fail
Language:
Finnish
No published teaching