TSAS4023 Hybridivaikuttaminen ja kognitiivinen turvallisuus (5 op)
Kuvaus
Opintojakson aikana käsitellään erilaisia vaikuttamisen muotoja, jotka yhdessä muodostavat hybridivaikuttamisena tunnetun kokonaisuuden. Osallistujat oppivat luentojen, tapausesimerkkien ja ryhmätöiden avulla ymmärtämään erilaisia hybridiuhkia ja niitä haavoittuvuuksia, joihin ne kohdistuvat sekä niitä strategisia tarkoitusperiä, jotka ovat tällaisen vaikuttamisen takana. Teeman tarkastelun viitekehyksenä opintojaksolla käytetään kognitiivisen sodankäynnin ja turvallisuuden malleja. Kurssilla pohditaan myös sitä, kuinka hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua ja kuinka kognitiivista turvallisuutta voidaan suojata ja vahvistaa.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija 1) tuntee hybridivaikuttamisen, kognitiivisen sodankäynnin ja kognitiivisen turvallisuuden käsitteet, 2) tunnistaa erilaisia hybridivaikuttamisen komponentteja, esimerkiksi kyber- ja informaatiopsykologinen vaikuttaminen ja ymmärtää näiden vaikuttamismuotojen keskeisimmät tavoitteet ja toimintatavat, 3) osaa liittää hybridivaikuttamisen suurempiin vaikuttamisen ja turvallisuuden kokonaisuuksiin, 4) tietää, miten hybridivaikuttamiselta voidaan suojautua, 5) tietää, miten kognitiivista turvallisuutta voidaan vahvistaa sekä 5) tunnistaa Suomen ja suomalaisen yhteiskunnan erityspiirteitä hybridivaikuttamiseen ja kognitiiviseen turvallisuuteen liittyen.
Esitietojen kuvaus
Opintojaksolla oletetaan, että opiskelija on suorittanut vähintään alemman korkeakoulututkinnon tai sitä vastaavan tutkinnon, esimerkiksi ammattikorkeakoulututkinnon
Oppimateriaalit
Opintojakson kirjallisuus ja muu oppimateriaali voi vaihdella toteutuksittain.