PSYA1904 PALOMA-koulutus (1–5 op)
Avainteksti
Kuvaus
Opintojakso perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottamaan verkkopohjaiseen koulutuskokonaisuuteen, jonka teemoja ovat: 1) Pakolaisuus, mielenterveys ja kotoutuminen, 2) Suomen monimuotoinen väestö, 3) Työmuodon ulottuvuudet pakolaistyössä, 4) Tulkkivälitteinen työskentely, 5) Mielenterveyden voimavara- ja riskitekijöistä, 6) Mielenterveysongelmien tunnistaminen ja kulttuurinen haastattelu, 7) Empatia ja myötätuntouupumus, 8) Kidutuksen, ihmiskaupan ja väkivallan uhrit, 9) Seksuaaliväkivalta ja muita riskikäyttäytymisen muotoja, 10) Paperittomat ja moninkertaiset vähemmistöt, 11) Lasten, nuorten ja perheiden näkökulma, 12) Perusterveydenhuolto on kaikille, 13) Erikoissairaanhoidon näkökulma, 14) Sosiaalipalvelujen näkökulma pakolaistyössä ja 15) Pakolaiset poliisin asiakkaina ja pakolaisten mielenterveyden tuki kasvatuksen ja opetuksen piirissä.
Osaamistavoitteet
Opintojakson tehtyään opiskelija ymmärtää pakolaistaustaisten asiakkaiden kohtaamiseen ja heidän hyvinvointinsa tukemiseensa liittyviä perusasioita. Opintojakso perehdyttää myös mielenterveyden huomioimiseen pakolaistaustaisten asiakkaiden kohtaamisessa.
Lisätietoja
Opintojakso on tarkoitettu vain psykologian tutkinto-ohjelmissa (PsK + PsM/FM) opiskeleville ja tulee opetusohjelmaan vuosittain, jos löytyy sijaisopettaja nimelliselle vastuuopettajalle.
Oppimateriaalit
Verkkoluennot JA/TAI
Vuosittaisessa opetusohjelmassa ilmoitettava muu oppimateriaali, joka voi olla esimerkiksi oppikirja(t), artikkelikokoelma, www-sivusto(t) tai näiden erilaiset yhdistelmät.