KEMS901 Kypsyysnäyte FM-tutkintoa varten (0 op)
Kuvaus
Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä. Opiskelijan ei tarvitse osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitoa samalla kielellä suoritettavaa ylempää korkeakoulututkintoa varten, jos hän on jo osoittanut kielitaitonsa alempaa korkeakoulututkintoa varten antamassaan kypsyysnäytteessä. Tällöin pro gradu -tutkielman tiivistelmä hyväksytään kypsyysnäytteenä ja sen tarkastaa oppiaineen edustaja niin sisällön kuin kielen osalta. Jos koulusivistyskielen hallintaa ei ole osoitettu aikaisemmin, kypsyysnäyte suoritetaan tenttinä ja siitä sisällön tarkastaa oppiaineen edustaja sekä kielen Movin hyväksymä kielentarkastaja.
Kypsyysnäyte kirjoitetaan tutkinto-ohjelman kielellä. Englanninkielisissä ohjelmissa kypsyysnäyte kirjoitetaan pääsääntöisesti englannin kielellä. Poikkeuksena on opiskelija, joka on saanut koulusivistyksensä suomen tai ruotsin kielellä, mutta joka ei ole osoittanut kielitaitoaan em. kielissä alempaan korkeakoulututkintoon kuuluvalla kypsyysnäytteellä. Tällöin kypsyysnäyte kirjoitetaan koulusivistyskielellä ja tehdään tenttinä. Kypsyysnäytteen sisällön tarkastaa oppiaineen edustaja ja kielen Movin hyväksymä kielentarkastaja. Muissa tapauksissa tutkinto-ohjelman kielellä kirjoitettu pro gradu -tutkielman tiivistelmä hyväksytään kypsyysnäytteenä ja sen tarkastaa oppiaineen edustaja niin sisällön kuin kielen osalta.
Osaamistavoitteet
- perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan
- akateemisen kirjoitustyylin hallintaa ja
- (tarvittaessa) suomen tai ruotsin kielen taitonsa.
Lisätietoja
Lisätietoa Kypsyysnäyte | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi). Tarkemmat ohjeet tiivistelmästä kemian opinnäytetyön kirjoitusohjeessa,
Esitietojen kuvaus
Pro gradu -tutkielman samanaikainen kirjoittaminen