LTKY1022 Ravitsemus ja liikunta (3 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Liikuntatieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Avoin yliopisto
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Ravitsemus- ja ruokasuositukset, suositusten tausta ja tieteelliset perusteet 
Väestön ravitsemuksen muutostrendit, haasteet ja ilmiöt 
Ravinto- ja ruoka-aineiden perusteet  
Ravitsemus ja terveys – väestön terveyden edistäminen ravitsemuksen keinoin 
Ravitsemustilan, energiankulutuksen ja –tarpeen arviointi 
Ravitsemuksen merkitys liikunnassa

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija 

  • osaa kuvata yleiset ravitsemussuositukset, niihin liittyvät fyysisen aktiivisuuden suositukset, suositusten laatimisen periaatteet ja keskeiset tieteelliset perusteet 

  • osaa kuvata väestön ravitsemuksen keskeiset muutostrendit ja tunnistaa ajankohtaisia ravitsemuksen haasteita ja ilmiöitä 

  • tietää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitämisessä

  • osaa ottaa huomioon eri-ikäisten liikkujien erityistarpeet ravitsemuksessa 

Lisätietoja

Sisältää soveltavan oppimistehtävän ja monivalintatentin

Oppimateriaalit

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Suomalaiset ravitsemussuositukset, uusin päivitys 

Ajankohtaiset artikkelilähteet   

Asiantuntijaluentotallenteet ajankohtaisista teemoista

Kirjallisuus

  • Ilander O. (toim.), Heikura I., Hietavala E-M., Laakso M., Manner L. & Mursu J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. Lahti: VK-Kustannus Oy

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Verkko-opiskelu
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Verkko-opiskelu (JYU avoin) (3 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Ei julkaistua opetusta