LTKP1002 Ravitsemustieteen perusteet (5 op)
Kuvaus
Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, ravitsemukseen ja elintapoihin, elintarvikkeisiin, sosiaalisessa mediassa olevaan ravitsemus- ja terveysinformaatioon ja sen arviointiin ja syömisen sosiokulttuurisiin ulottuvuuksiin.
Osaamistavoitteet
Ravitsemustieteen perusteet suoritettuaan opiskelija:
• ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla
• on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen.
Lisätietoja
Opintojakso toteutuu ristiinopiskeluna Itä-Suomen yliopistoon. Ilmoittautuminen opintojaksolle tapahtuu Sisussa Itä-Suomen yliopiston oman opintojakson TL00CC78 Ravitsemustieteen perusteet (5 op) kautta. Yksityiskohtaiset ohjeet ristiinopiskeluopintojaksoihin ilmoittautumiseen löytyvät Sisu-ohjeista täältä.
ILMOITTAUDU SYKSYN TOTEUTUKSELLE 25.8. MENNESSÄ.
Lisätietoja saat tarvittaessa yliopisto-opettaja Kati Väkeväiseltä (kati.vakevainen@uef.fi).
Ravitsemustieteen perusopinnot 25 op (ravitsemustieteen tutkinto-opiskelijoille, avoimen yliopiston opiskelijoille, yliopiston sivuaineopiskelijoille sekä jatkuvan oppijan opinto-oikeudella opiskeleville opiskelijoille) koostuvat seuraavista opintojaksoista:
-Ravitsemustieteen perusteet, 5 op
-Ravitsemus ja elintavat, 5 op
-Elintarvikkeet ruokavaliossa, 5 op
-Ravitsemus- ja terveysinformaatio sosiaalisessa mediassa, 5 op
-Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet, 5 op