JOUA9999 Kypsyysnäyte (0 op)
Kuvaus
Sisältö
Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiirin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaa. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä.
Kypsyysnäytteen sisällön arvioi journalistiikan oppiaineen edustaja ja kielen tarkastaa Movin hyväksymä kielentarkastaja.
Suoritustavat
Kypsyysnäyte kirjoitetaan ensisijaisesti osana Movin Tutkimusviestintä-opintojaksoa, ja kielentarkastus tehdään opintojaksolla kirjoitetusta tekstistä. Sisällöntarkastus on osa kandidaatintutkielman ohjaus- ja arviointiprosessia, ja siitä saa suoritusmerkinnän kandidaatintutkielman hyväksymisen yhteydessä.
Mikäli kypsyysnäytettä ei kirjoiteta osana Movin opintojaksoa, tulee se kirjoittaa tentissä. Tentissä kirjoitettava kypsyysnäyte on esseetyyppinen kirjoitelma eli pohtiva asiantuntijateksti, joka pohjautuu kandidaatintutkielmaan. Tutkielman ohjaaja antaa aiheet kirjoitelmaan. Sekä kielen- että sisällöntarkastus tehdään tästä tekstistä.
Arviointiperusteet
Kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että kypsyysnäyte hyväksytään niin sisällön kuin kielen osalta. Kielentarkastus tehdään Movin antamien kielen arviointikriteerien mukaisesti.
Osaamistavoitteet
Kypsyysnäytteellä opiskelija
- osoittaa perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan ja
- osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa.
Suoritustavat
Tapa 1
Tapa 2
kielentarkastus (0 op)
Kypsyysnäytteen sisällöntarkastus kandidaatintutkielman hyväksymisen yhteydessä (0 op)
Kypsyysnäyte kirjoitetaan osana Movin Tutkimusviestintä -opintojaksoa, ja kypsyysnäytteen kielentarkastus tehdään opintojaksolla kirjoitetusta tekstistä. Kypsyysnäytteen sisällöntarkastus on osa kandidaatintutkielman ohjaus- ja arviointiprosessia, ja JOUA9999 Kypsyysnäyte -opintojaksosta saa lopullisen suoritusmerkinnän kandidaatintutkielman hyväksymisen yhteydessä.