TJTS5004 Maturiteetti (0 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi, ruotsi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

opinnäytetyön tiivistelmä

Kuvaus

Sisältö

Kypsyysnäytteessä eli maturiteetissa opiskelija osoittaa tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiirin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaa. Kypsyysnäyte tehdään sekä kandidaatin- että maisterintutkinnossa tutkielman valmistumisvaiheessa.

Informaatioteknologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston päätöksellä (3/2023) maisteri- ja DI-tutkintojen kypsyysnäytteet suoritetaan pääsääntöisesti opinnäytetyön tiivistelmällä. Poikkeuksena ovat ne opiskelijat, joiden alempaan korkeakoulututkintoon ei ole sisältynyt kielentarkastuksen läpikäynyttä kypsyysnäytettä. Tämä koskee esimerkiksi ulkomailla suoritettuja tutkintoja. Näissä tapauksissa kypsyysnäyte tulee suorittaa erikseen tenttisuorituksena, joka lähetetään kielentarkastukseen Moviin. Lisätietoja tentittävästä kypsyysnäytteestä opiskelijan tulee olla hyvissä ajoin yhteydessä it-studyaffairs@jyu.fi(aukeaa uuteen ikkunaan).

Käytäntö koskee opiskelijoita, joiden koulusivistyskieli on suomi tai ruotsi, huolimatta suoritettavan tutkinto-ohjelman kielestä.


https://movi.jyu.fi/fi/ohjeita/kypsyysnayte

Osaamistavoitteet

Kypsyysnäyte suoritetaan IT-tiedekunnan maisteri- ja DI-tutkintojen osalta pääosin opinnäytetyön tiivistelmällä.  

Esitietojen kuvaus

Kurssille osallistuva opiskelija on tyypillisimmin tietojärjestelmätieteen maisteriohjelman opiskelija, joka on jättänyt pro gradu -tutkielman tarkastettavaksi.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Maturiteetti (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi, ruotsi

Opetus