TJTA3440 Kehitysprojekti (10 op)
Avainteksti
Kuvaus
Opintojakson aikana opiskelijat toteuttavat ryhmänä kehitysprojektin oikealle asiakkaalle. Kehitysprojekti sisältää tuotteen, palvelun tai muun tuotoksen ideoinnin, konseptoinnin, valmiin idean testauksen, toteutuksen soveltuvuuden arvioinnin mm. haastatteluiden ja tutkimusten avulla sekä raportoinnin. Lisäksi opintojaksolla suoritetaan projektinhallinnallisia tehtäviä, joita ovat projektisuunnitelman ja loppuraportin kirjoittaminen liitteineen sekä projektipalaverit ja niiden raportointi. Opintojaksolla tutustutaan ja hyödynnetään toteutuksen teoreettisena viitekehyksenä eDSR-menetelmää. Opintojakso tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa kandidaatintutkielma onnistuneesta kehitysprojektista.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa kehitysprosessin vaiheita ja osaa kuvailla (digitaalisten) tuotteiden ja palveluiden kehittämisen menetelmiä; ymmärtää projektinhallinnan menetelmien käytännön merkityksen osana kehitysprojektia ja osaa soveltaa niitä tavoitteellisen projektityön osana; osaa soveltaa erilaisia menetelmiä kehitysongelman ratkaisemiseen; tuntee eDSR-menetelmän ja hahmottaa erilaisten teoreettisten menetelmien käyttöä osana kehitysprojektien käytännön toteuttamista. Opintojakson jälkeen opiskelija asennoituu projektityöhön tavoitteellisesti ja vastuullisesti. Opintojakson tavoitteena on kehittää opiskelijan taitoja luovaan työhön, tiimityöskentelyyn, johtajuuteen, suulliseen ja kirjalliseen viestintään ja ongelmanratkaisuun.
Lisätietoja
Kurssille voidaan ottaa tietotekniikan, kognitiotieteen, teknologiajohtamisen ja kauppatieteiden opiskelijoita. Etusijalla ovat opinnoissa pisimmälle edenneet tietojärjestelmätieteen opiskelijat. Kurssille otetaan max. 60 opiskelijaa toteutuskertaa kohden.
Esitietojen kuvaus
Valtaosin kandidaattiohjelman kolmatta vuotta suorittavia tietojärjestelmätieteen opiskelijoita. Opiskelijalla on edeltävien opintojen kautta ymmärrystä järjestelmien ja ohjelmistojen määrittely- ja suunnittelutyöstä ja prosessista. Opiskelija tuntee projektinhallinnan perusteita; hallinnan ja johtamisen osa-alueita ja työkaluja.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettu kirjallisuus.