SOSA2013 Ikäkausien ja elämänkulun sosiologia (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Opintojakso perehdyttää yleisesti sosiologiseen ikään ja elämänvaiheisiin liittyviin ilmiöihin ja niiden tarkasteluun sekä aihealuetta koskeviin keskeisiin käsitteisiin ja teorioihin. Opintojakso sopii kaikille kandidaattivaiheen opiskelijoille sekä erikoistumisopinnoiksi mutta myös etenkin tukemaan aihealueeseen liittyvän tutkielman tekemistä.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee keskeiset käsitteet, ymmärtää ikäisyyden ja elämänvaiheiden merkitystä yhteiskunnallisessa sekä sosiaalisessa kontekstissa sekä soveltaa tutkimusalueen käsitteistöä ja teorioita. Opiskelija kykenee tunnistamaan ja arvioimaan erikoisalaan liittyviä ilmiöitä laajoissa yhteiskunnallisissa ja kulttuurisissa yhteyksissä sekä harjaantuu tarkastelemaan ilmiöitä keskustellen työryhmätyökentelyn muodossa.

Lisätietoja

Opintojaksolla on kontaktiopetusta sekä sen lisäksi tentti ja noin viiden sivun mittainen kirjallinen tehtävä. Kurssin suorittaminen edellyttää osallistumista ryhmämuotoiseen työskentelyyn sekä tentin ja kirjallisen tehtävän tekemistä. 

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan vuosittain opintojakson alkaessa. 

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Luennot ja ryhmätyöskentely ja tentti tai kirjalliset tehtävät.
Arviointiperusteet:
Hyväksytyn arvosanan saamiseksi tulee osallistua aktiivisesti kontaktiopetukseen sekä tehdä yksin tai ryhmätyönä kurssiin kulloinkin liittyvät kirjalliset tehtävät tai tentti. Kurssin kontaktiosuudessa tulee olla läsnä.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus