PSYSFM47 Hyvinvointi ja motivaatio työelämässä (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Psykologian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Opintojaksolla perehdytään ajankohtaisiin työelämän ilmiöihin ja niihin liittyvään tutkimustietoon.

Kuvaus

Opintojaksolla syvennytään joihinkin relevantteihin tai ajankohtaisiin työ- ja/tai organisaatiopsykologian teemoihin ja ilmiöihin, erityisesti hyvinvoinnin tai motivaation tutkimukseen liittyen. Opintojaksolla hyödynnetään ajankohtaista, kansainvälistä työelämään liittyvää tutkimustietoa monipuolisesti työ- ja organisaatiopsykologian alueella.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on lisääntynyttä substanssiosaamista ja kriittistä ymmärrystä työ- ja organisaatiopsykologian joistakin keskeisistä aihepiireistä ja ilmiöistä, erityisesti hyvinvointiin ja/tai motivaatioon liittyen. Opiskelija osaa analysoida, tulkita, suhteuttaa sekä vertailla opintojaksolla käsiteltyjä työelämän ilmiöitä inhimillisesti kestävien työurien kontekstissa. Opiskelijalle kehittyy myös valmiuksia ammatilliseen itsereflektioon. Opiskelija kehittää lisäksi vuorovaikutustaitojaan asiantuntijana toimimiseen työ- ja organisaatiopsykologian alueella (esim. ohjauksen ja neuvonnan näkökulmista). 

Lisätietoja

Opintojakso on tarkoitettu vain psykologian tutkinto-ohjelmissa (PsK + PsM/FM) opiskeleville. Osa lähiopetuksesta voi olla mahdollisesti englanniksi

Esitietojen kuvaus

Psykologian perus- ja aineopinnot 

Oppimateriaalit

Vastuuopettajan ohjauksessa itsenäisesti haettava oppimateriaali, kuten esimerkiksi oppikirjat, artikkelit, videotallenteet jne. tai näiden erilaiset yhdistelmät. 

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Osallistuminen opetukseen ja itsenäinen ja/tai ryhmätyöskentely kirjallisen ja/tai muun tehtävän parissa.
Arviointiperusteet:
Opintojakso arvioidaan kirjalliseen tehtävään ja/tai suulliseen esitykseen perustuen asteikolla 0 (hylätty) – 5 (erinomainen).
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi

Opetus