PSYS3210 Ohjattu psykologityöskentely (30 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Psykologian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Opiskelija työskentelee psykologiharjoittelijana viiden kuukauden ajan soveltaen opintojen aikana hankkimaansa tietotaitoa psykologin ammattikäytäntöön.

Kuvaus

 Psykologin työhön liittyvien käytänteiden ja vuorovaikutuksen ohjattu harjoittelu. Aikaisemmin hankittujen tietojen ja taitojen soveltaminen. Ohjattu kenttäharjoittelu varttuneen psykologin henkilökohtaisessa ohjauksessa (5 kuukautta) sekä laitoksella toteutettavat ohjausryhmät.

Osaamistavoitteet

Harjoittelupaikkaa hankkiessaan opiskelija hyödyntää opintojen aikana syventynyttä kykyään esitellä ammatillista osaamistaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Harjoittelun aikana opiskelija osaa soveltaa aiemmin opinnoissaan hankkimiaan tietoja ja taitoja ammatillisessa ympäristössä, ja hänellä on valmiudet soveltaa yksilön tai yhteisön arvioinnissa käytettäviä menetelmiä sekä ohjaus-, neuvonta- ja kuntoutusmenetelmiä aidoissa asiakastilanteissa. Harjoittelun jälkeen opiskelija osaa myös suunnitella ja toteuttaa ohjauksen alaisena interventioprosessin sekä hallitsee lausuntojen tai vastaavien yhteenvetojen laatimisen. Opiskelija kykenee omatoimisesti kehittämään ja jakamaan osaamistaan muuttuvissa työympäristöissä. 

Lisätietoja

Opintojakso on tarkoitettu vain psykologian PsM tutkinto-ohjelmassa opiskeleville edellyttäen, että opiskelijalla on 2/3 tutkinto-ohjelman opinnoista on tehtynä. Opiskelija toimii tällöin tilapäisesti psykologin tehtävissä saaden ohjausta laillistetulta psykologilta. Lisäksi psykologityöskentelyyn kuuluvat psykologian laitoksen järjestämät ohjausryhmät vaativat läsnäolon.

Esitietojen kuvaus

Ohjattu psykologityöskentely voidaan suorittaa, kun Ammattikäytäntö I (kandidaattivaihe), II ja III ovat suoritettuina.  


Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Ohjattu kenttäharjoittelu varttuneen psykologin henkilökohtaisessa ohjauksessa (5 kuukautta) sekä laitoksella toteutettavat ohjausryhmät.
Arviointiperusteet:
Opintojakso arvioidaan harjoittelun toteutumiseen ja ohjausryhmissä läsnäoloon perustuen asteikolla hyväksytty - hylätty.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Ohjattu psykologityöskentely, Itsenäinen työskentely (28 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus

x

Ohjattu psykologityöskentely, Osallistuminen opetukseen (2 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus