PSYS291 Loppukoe (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Psykologian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Opiskelija vastaa itsenäisesti psykologian alan erityiskysymykseen keskeisen ja ajantasaisen tutkimuskirjallisuuden pohjalta.

Kuvaus

Loppukoe on psykologian opintojen loppuvaiheen tiedollinen ja tiedon hankkimisen taitoihin perustuva taidonnäyte. Loppukokeen tulee laajentaa tai oleellisella tavalla syventää opiskelijalle kertynyttä teoreettista psykologian alan erityisasiantuntijuuden tietopohjaa. Näin ollen loppukokeen tulee liittyä sellaiseen aihealueeseen, johon opiskelija ei ole aikaisemmin opinnoissaan syventynyt eikä se saa myöskään liittyä suoraan opiskelijan pro gradu -tutkielman aihepiiriin. Loppukokeessa kysymyksen esittää ja suorituksen arvioi laitoksen henkilökuntaan kuuluva tutkija tai opettaja. Muutoin annettuun aikarajaan perustuva työskentely on täysin itsenäistä. Loppukokeeseen ei anneta ohjausta. 

Osaamistavoitteet

Loppukokeessa opiskelija osoittaa kykynsä etsiä ja tuottaa itsenäisesti psykologian erityisasiantuntijuutta osoittavaa ajantasaista ja aihealueeseen liittyvää keskeistä tietoa sekä raportoida se niin, että muut alan asiantuntijat sekä asiaan vihkiytymättömät (esim. psykologin asiakkaat, yhteistyökumppanit) voivat hyötyä tuotetusta tietopaketista. Loppukoe perustuu tieteelliseen kirjallisuuteen, ja tavoitteena on asiantuntijakatsaus psykologian alan erityiskysymyksestä.   

Lisätietoja

Opintojakso on tarkoitettu vain psykologian tutkinto-ohjelmissa (PsK + PsM/FM) opiskeleville ja tehdään pääsääntöisesti pro gradu -tutkielman ollessa jo käynnissä tai sen jälkeen.

Esitietojen kuvaus

Psykologian perus- ja aineopinnot 

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Arviointi tapahtuu kirjallisen suorituksen perusteella asteikolla 0 (hylätty) – 5 (erinomainen).
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Arviointiperusteet:
Arviointi tapahtuu kirjallisen suorituksen perusteella asteikolla 0 (hylätty) – 5 (erinomainen).
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Loppukokeessa kysymyksen esittää ja suorituksen arvioi laitoksen henkilökuntaan kuuluva tutkija tai opettaja. Muutoin työskentely on täysin itsenäistä (ei ohjausta).

Opetus