PSYP110 Kehityspsykologian perusteet (5 op)

Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Psykologian laitos
Järjestävä organisaatio:
Psykologian laitos, Avoin yliopisto
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Opintojaksolla perehdytään keskeisiin kehityspsykologisiin prosesseihin, teorioihin ja käsitteisiin elämän eri vaiheissa.

Kuvaus

Opintojaksolla perehdytään keskeisiin kehityspsykologisiin prosesseihin, teorioihin ja käsitteisiin elämän eri vaiheissa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on perustietämys kehityksen keskeisistä piirteistä eri ikävaiheissa, kehityspsykologisten teorioiden ja tutkimuksen ydinkysymyksistä ja käsitteistä, sekä keskeisistä kehityspsykologisista prosesseista elämän eri vaiheissa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa yhdistellä tämän päivän ilmiöitä olemassa oleviin kehityspsykologisiin teorioihin sekä tunnistaa kehitykseen vaikuttavia sekä yksilöön, että ympäristöön liittyviä tekijöitä. Opiskelija osaa soveltaa kehityspsykologisen tutkimuksen ja teorioiden olennaisia peruskäsitteitä kehityspsykologisessa ajattelussaan sekä hyödyntää niitä yksilön psykologisen kehityksen selittäjinä.

Lisätietoja

-

Esitietojen kuvaus

-

Oppimateriaalit

  • Psykonet videoluennot JA

  • Pulkkinen ym. (2023). Ihmisen psykologinen kehitys. (toim.) PS-kustannus, Jyväskylä JA

  • Vuosittain ilmoitettavat artikkelit 

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Tällä kurssilla on kaksi toteutustapaa. Ensimmäinen toteutustapa on vain psykologian tutkinto-ohjelmien opiskelijoille (ent. pääaineopiskelijoille). Opintojakso suoritetaan yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintojakson oppimateriaalit opiskellaan itsenäisesti ja opittua työstetään ja soveltamista harjoitellaan lähiopettajatapaamisissa ja haastattelu-/havainnointi- ja kirjallisten tehtävien avulla. Toinen suoritustapa on tarkoitettu muille kuin psykologia tutkinto-ohjelmien opiskelijoille (ent. sivuaineopiskelijoille). Opintojakso suoritetaan itsenäisesti. Opintojakson oppimateriaalit opiskellaan itsenäisesti, opittua työstetään ja soveltamista harjoitellaan kirjallisten tehtävien avulla.
Arviointiperusteet:
Opintojakso arvioidaan kurssitehtäviin / tenttiin perustuen asteikolla 0–5.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

opetus (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Arviointiperusteet:
<p>Opintojakso arvioidaan kirjallisiin töihin perustuen asteikolla 0 (hylätty) – 5 (erinomainen).</p>
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Verkkoluennot, kirjallisuus, kirjalliset työt.

Opetus