MUSS2007 Musiikkiterapian tutkimushaasteet (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Kurssilla tutustutaan musiikkiterapiatutkimuksen metodologisiin, epistemologisiin ja pragmaattisiin kysymyksiin. Kurssilla annetaan osallistujille mahdollisuus lukea ja keskustella monenlaisista empiirisistä ja teoreettisista tutkimuksista musiikkiterapiatutkimukseen vaikuttavien keskeisten kysymysten kautta painottaen kriittistä arviointia ja tieteidenvälistä ymmärrystä. 

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:

-- Tunnistaa ja kuvata syvällisesti musiikkiterapiatutkimukseen liittyviä keskeisiä haasteita, erityisesti kontrollin ja naturalismin välistä suhdetta, objektiivisuuden ja subjektiivisuuden vertailuarvoa sekä käytännön haasteita, jotka liittyvät vammaisten tai kroonisesti sairaiden ihmisten osallistumisen mahdollistamiseen tutkimuksessa.

-- Vertailla ja arvioida kriittisesti esimerkkejä musiikkiterapiatutkimuksesta, jossa näitä kysymyksiä on käsitelty eri tavoin.

-- Keskustella musiikkiterapian tutkimuskysymyksistä useista eri näkökulmista ottaen huomioon eri sidosryhmien, esim. potilaiden, terapeuttien, terveydenhuollon hallintoviranomaisten ja tutkijoiden tarpeet ja toiveet.

-- Osaa kuvata, miten näitä keskeisiä kysymyksiä sovelletaan omaan tutkimukseen, kliiniseen käytäntöön tai muuhun ammatilliseen työhön.

- Viestiä selkeästi aihepiirin keskeisistä kysymyksistä englanniksi ja/tai suomeksi. 

Lisätietoja

Ensimmäinen tai toinen opintovuosi. 

Oppimateriaalit

Osbeck, L. (2018). Values in psychological science: Re-imagining epistemic priorities at a new frontier. Cambridge University Press.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Itsenäinen työskentely. Oppimispäiväkirjatehtävät (50 %) ja loppuessee (50 %).
Valitaan kaikki merkityt osat

Tapa 2

Arviointiperusteet:
Arviointi perustuu siihen, miten opiskelija saavuttaa kurssin oppimistavoitteet. Oppimistavoitteet osoitetaan osallistumalla (vähintään 80 %) luennoille ja ryhmäkeskusteluihin (30 % loppuarvosanasta), täyttämällä oppimispäiväkirjaa koskevat tehtävät (30 % loppuarvosanasta) ja laatimalla loppuessee (40 % loppuarvosanasta).
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi

Opetus