MATA2401 Aineenopettajien työpaja (2–3 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Opintojaksolla tarkastellaan matematiikan opetusta eri näkökulmista. Keskitytään erityisesti yhteisopettajuuteen, ongelmalähtöiseen opettamiseen ja oppimiseen. Opintojaksolla suunnitellaan matematiikan opetuskokonaisuus, jonka opiskelijat toteuttavat Jyväskylän lähialueen kouluissa. Opintojaksoon sisältyy luentoja, pienryhmätyöskentelyä, itsenäistä työskentelyä ja raportointia.

Osaamistavoitteet

Opintojakson aikana opitaan työelämätaitoja, ryhmässä toimimista sekä ajan käytön hallintaa. Kurssilla tutustutaan myös erilaisten havainnollistusvälineiden käyttöön ja pohditaan niiden tarpeellisuutta. 

Lisätietoja

Opintojakso suoritetaan osallistumalla opintojakson tapaamisiin, suunnittelemalla ja toteuttamalla opetuskokonaisuus, sekä tekemällä loppuraportti opetuskokonaisuuden ja sen toteutuksen onnistumisesta. Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Esitietojen kuvaus

Aineenopettajaksi opiskelevien kasvatustieteen perusopinnot. Lisäksi vaaditaan vähintään 20 op perus- tai aineopintotasoisia matematiikan opintoja.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Opintojakson hyväksyttyyn arvosanaan vaaditaan osallistumista opintojakson opetustilaisuuksiin, opetuskokonaisuuden suunnittelu ja toteutus pienryhmissä sekä loppuraportointi.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (2–3 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus