LYTS1009 Liikuntapolitiikan ja hallinnan analyysi (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Liikuntatieteellinen tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Kurssilla syvennytään politiikan, hallinnon ja laajemmin hallinnan analyysiin useista eri teoreettisista näkökulmista. Käsiteltävänä ovat esimerkiksi teoriat monimutkaisuuden hallinnasta, yhteiskunnallisen ongelman politisoitumisen prosessi ja kansalaisten ohjailu ja hallinta liikkujina, vapaa-ajan viettäjinä ja työntekijöinä.

Kurssilla perehdytään mainittuihin teemoihin luentojen ja tutkimuskirjallisuuden avulla sekä tehdään teemoihin liittyviä oppimistehtäviä, joilla lisätään teoreettista ja analyyttistä ymmärrystä liikuntaan ja urheiluun liittyvistä yhteiskunnallisista kysymyksistä. Tehtäviä voi painottaa ja kehitellä oman pro gradu -tutkielman suunnassa.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
  • ymmärtää syvällisesti politiikan ja hallinnan tutkimuksen relevanssin liikunnan ja urheilun ilmiöiden analyysissä niiden muuttuvassa toimintaympäristössä
  • osaa tarkastella liikunnan ja urheilun ilmiöitä poikkihallinnollisista näkökulmista ja muodostaa yhteiskunnallisesti mielekkäitä tutkimuskysymyksiä tältä pohjalta
  • on omaksunut hyvät valmiudet kriittiseen, analyyttiseen ja luovaan liikuntapolitiikan ja hallinnan yhteiskuntatieteelliseen analyysiin
  • on omaksunut hyvät valmiudet liikuntapolitiikan kehittämiseen asiantuntijana monimuotoistuva yhteiskunta huomioiden.

Lisätietoja

Kurssi koostuu luennoista (16 h), joilla myös opiskelijoilla on aktiivinen rooli, sekä niiden välissä ja lopuksi laadittavista oppimistehtävistä, joissa käytetään kurssilukemistoa ja joita varten etsitään myös itse relevanttia kirjallisuutta.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan vuosittaisella kurssitoteutuksella. Materiaalit valitaan laajasta listasta ja täydennetään itse etsityllä kirjallisuudella.

Suoritustavat

Tapa 1

Opetusajankohta:
Periodi 3, Periodi 4
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Luennot ja oppimistehtävät (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Arviointiperusteet:
<div><div><p>Oppimistehtävien laatu ja niiden palautus ajallaan (70%), luentotyöskentely (30%).</p></div></div>
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Luennot (16 h), oppimistehtävien tekeminen ja kurssilla ilmoitetun sekä itse etsityn kirjallisuuden suorittaminen näiden osana.

Ei julkaistua opetusta