KEMY1002 Soveltavaa keittiön kemiaa (1 op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Avainteksti

Tule mukaan tutustumaan elintarvikkeiden kemiaan kokkaamisesta pakkaamiseen, säilyvyydestä siivoukseen. Opi käyttämään tiedettä keittiösi kaikissa askareissa.

Kuvaus

Kurssilla tutustutaan arjessa havaittaviin kemian ilmiöihin valikoitujen sisältöjen avulla.

Osaamistavoitteet

Opiskelija havaitsee käytännön töiden kautta arjessa tuttuja kemiallisia ilmiöitä ja oppii niiden taustalla olevan teoreettisen tiedon. Tutustuminen siivouksen ja pakkaamisen kemian sisältöihin. Kokeellisen työskentelyn taitojen kehittyminen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • osaa havaita arjessa kohdattavia kemiallisia ilmiöitä ja osaa yhdistää ne kemian sisältöihin
  • osaa toteuttaa kokeellisen työn ja tehdä havaintoja
  • on parantanut valmiuksiaan luonnontieteiden opiskeluun.

Lisätietoja

Kurssi suoritetaan itsenäisesti verkkokurssina Avoimen yliopiston kautta.

Maksuton opintojakso JY:n tutkinto-opiskelijoille. 

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssi suoritetaan läpäisemällä verkkoympäristössä suoritettavat tehtävät sekä itsenäisesti kotona suoritettavat kokeelliset työt. Kunkin vaiheen suorittamista edeltää pakollinen harjoitteluvaihe.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Verkkokurssi, (Jyu avoin) (1 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus