KEMY1001 Keittiön kemiaa (1 op)
Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Järjestävä organisaatio:
Avoin yliopisto, Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Avainteksti
Kemian keittiössä tiede kohtaa makumaailman. Tule mukaan soveltamaan kemian hienouksia oman ruokakattauksen tueksi.
Kuvaus
Kurssilla tutustutaan arjessa havaittaviin kemian ilmiöihin valikoitujen sisältöjen avulla.
Osaamistavoitteet
Opiskelija havaitsee käytännön töiden kautta arjessa tuttuja kemiallisia ilmiöitä ja oppii niiden taustalla olevan teoreettisen tiedon. Tutustuminen keittiökemian kokeellisiin töihin ja kemian sisältöjen oppiminen töiden pohdinnan kautta. Kokeellisen työskentelyn taitojen kehittyminen.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa havaita arjessa kohdattavia kemiallisia ilmiöitä ja osaa yhdistää ne kemian sisältöihin
- osaa toteuttaa kokeellisen työn ja tehdä havaintoja
- on parantanut valmiuksiaan luonnontieteiden opiskeluun.
Lisätietoja
Kurssi suoritetaan itsenäisesti verkkokurssina Avoimen yliopiston kautta.
Maksuton opintojakso JY:n tutkinto-opiskelijoille.
Suoritustavat
Tapa 1
Arviointiperusteet:
Kurssi suoritetaan läpäisemällä verkkoympäristössä suoritettavat tehtävät sekä itsenäisesti kotona suoritettavat kokeelliset työt.
Opetusajankohta:
Periodi 1, Periodi 2, Periodi 3, Periodi 4, Periodi 5
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Verkkokurssi, (Jyu avoin) (1 op)
Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi