KEMS9030 Työharjoittelu ulkomailla (1–10 op)
Kuvaus
Opintojakson tavoitteena on pohtia oppimista harjoittelun aikana. Oppia kuvaamaan omaa osaamista sekä ymmärtää työorganisaatioiden toimintaa ja erilaisuutta. Harjoittelukurssi suoritetaan varsinaisen työharjoittelun jälkeen ja sen tavoitteena on jakaa tietoa harjoittelukokemuksista sekä keskustella ja reflektoida opittuja asioita. Kurssilla myös pyritään hahmottelemaan uravaihtoehtoja ja osaamista tarkemmin. Tarkoituksena on, että opiskelijat voisivat yhdistää teorian osaamisen ja käytännön toisiinsa. Kurssilla on mahdollista myös keskustella muista opiskelijoita työelämässä askarruttavista asioista.
Kemian alan harjoittelussa työnimike voi vaihdella paljonkin, mutta työn on liityttävä kemian alaan. Kemian aineenopettajat voivat saada opintopisteitä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opettamisesta. Työharjoittelu ei saa sisältyä muiden kurssien tai tutkintojen suorituksiin, eli työharjoittelua ei voi saada samasta työkokemuksesta tai opetuksesta, joka on sisältynyt muihin opintoihin.
Kurssi suoritetaan joko 2 op/työkuukausi tai 5 op/työkuukausi. Työkuukausi vastaa noin 8 h työpäiviä, 5 päivää viikossa. Aineenopettajaopiskelijoille viikkotuntityöaika on 20 tuntia.
- Saadakseen 2op/kk opiskelija laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin. Raportti toimitetaan yhdessä työtodistuksen kanssa kurssivastaavalle.
- Saadakseen 5 op/kk opiskelijan tulee ennen harjoittelua sopia yhdessä laitoksen pedagogisen johtajan, vastuuopettajan ja mahdollisesti työpaikan kanssa osaamistavoitteista harjoittelulle. Harjoittelun jälkeen opiskelija osallistuu kurssien KEMS902 ja KEMA902 kanssa yhteisiin seminaareihin ja tekee annetut tehtävät.
Osaamistavoitteet
Lisätietoja
Seminaarit ja muut yhteiset tapaamiset ovat opintojaksojen KEMA902 ja KEMS902 Työharjoittelujen kanssa yhteisiä.
Kandidaatin ja maisterin tutkintoihin voi sisältyä yhteensä 10 op työharjoittelua.
Esitietojen kuvaus
Työharjoittelu tehtynä sekä osaamistavoitteet pohdittuina. 5 op/ työkuukausi: Osaamistavoitteet tulee olla toimitettuna kurssivastaavalle ja laitoksen koulutuksesta vastaavalle varajohtajalle.. Lisäksi ne tulee olla hyväksytty ennen työharjoittelun alkamista.
Suoritustavat
Tapa 1
Tapa 2
Osallistuminen opetukseen, 5 op/työkuukausi (1–10 op)
Kurssin tapaamiset koostuvat kahdesta seminaarista vertaisryhmässä. Molemmilla tapaamisilla on etukäteen tehtäviä pakollisia tehtäviä.
Ensimmäiselle tapaamiselle opiskelijan tulee valmistella kirjallinen teksti, joka voidaan julkaista kemian laitoksen nettisivulla. Teksti voi sisältää kuvia ja linkkejä. Sen tulee sisältää seuraavat asia:- missä olit työharjoittelussa,
- millainen työyhteisö oli (ikäjakauma, sukupuoli jakauma, laajuus jne),
- mitä teit ja
- mitä opit.
Toiselle kerralle opiskelija miettii työpaikan, johon voisi seuraavaksi hakeutua. Opiskelijan tulee pohtia, mitä osaamista sinulla on ja miksi juuri hän saisi paikan sekä sitä mitä osaamista hänellä vielä pitäisi olla. Opiskelija tulee miettiä, miten hän markkinoisi itseään ja omaa osaamista.
Molemmat etukäteen valmisteltavat työt otetaan mukaan tapaamiselle ja palautetaan kurssin vastuuopettajalle.
Opetus
1.11.–20.12.2024 Seminaari
Itsenäinen työskentely, 2 op/työkuukausi (1–10 op)
Työharjoitteluraportin kirjoittaminen harjoittelun jälkeen.