KEMA261 Kandidaatintutkinnon kypsyysnäyte (0 op)
Kuvaus
Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä.
Jos opiskelijan koulusivistyskieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kypsyysnäyte voidaan kirjoittaa joko suomen tai ruotsin kielellä, mikäli kielitaito on riittävällä tasolla, tai englannin kielellä.
Kypsyysnäytteen sisällön tarkastaa oppiaineen edustaja ja kielen tarkastaa Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen (Movin) hyväksymä kielentarkastaja.
Opiskelijan kirjoittaessa kypsyysnäytteen muulla kuin koulusivistyskielellään kypsyysnäytteen arvioinnissa korostuvat perehtyneisyys tutkielman alaan ja akateemisen kirjoitustyylin hallinta.
Osaamistavoitteet
- perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan,
- akateemisen kirjoitustyylin hallintaa ja
- suomen tai ruotsin kielen taitonsa.
Lisätietoja
Kandidaatintutkinnossa suomenkielisen kypsyysnäytteen voi suorittaa kahdella eri tavalla: Movin järjestämällä tutkimusviestinnän opintojaksolla tai tenttitilaisuudessa kirjoitettavana kypsyysnäytteenä. Ruotsinkielinen kypsyysnäyte suoritetaan tenttitilaisuudessa kirjoitettava kypsyysnäytteenä.
Lisätietoa Kypsyysnäyte | Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)
Esitietojen kuvaus
Kandidaattitutkielman samanaikainen suorittaminen