HYTJ2405 Tutkimushankkeessa toimiminen V (1–5 op)

Opinnon taso:
Jatko-opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Projektinhallintataidot

Osaamistavoitteet

  • tuntee tutkimushankkeen hallintaan liittyvät keskeiset osa-alueet
  • on perehtynyt syvemmin vähintään yhteen tutkimushankkeen hallintaan liittyvään osa-alueeseen

Lisätietoja

Opetus- ja suorituskieli: suomi, englanti tai muu (oman alan) tiedeyhteisössä käytetty kieli

Suoritustavat: tutkimushankkeessa työskentely hankkeen johtajan kanssa sovitulla tavalla niin, että hanketyöskentelyyn on sisältynyt jokin selkeä väitöskirjan ulkopuolinen vastuualue. Vastuualue voi olla esimerkiksi tutkimusaineistojen hankinta ja hallinta avoimen tieteen periaatteiden mukaisesti, rahoitushakemusten valmistelu ja hankkeen budjetointi, projektihallinto ja hanketoiminnan käytänteet, tutkimussopimukset ja immateriaalioikeudet tai tutkimustulosten kaupallistaminen. Tutkimushankkeen johtajan tulee laatia kirjallinen selvitys vastuualueesta. HUOM: tutkimushankkeessa toimimisen opintojaksoon voi suorittaa yhteensä korkeintaan 5 op.

Arviointiperusteet: suoritus arvioidaan sen perusteella, miten tohtoriopiskelija hallitsee opintojakson sisällöt ja saavuttaa opintojakson osaamistavoitteet. Hyväksytyn arvosanan saaminen edellyttää tehtävien suorittamista hyväksytysti.

Oppimateriaalit

Pääohjaaja ilmoittaa mahdollisesta kirjallisuudesta ja/tai muusta materiaalista.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Tutkimushankkeessa työskentely hankkeen johtajan kanssa sovitulla tavalla niin, että hanketyöskentelyyn on sisältynyt jokin selkeä väitöskirjan ulkopuolinen vastuualue. Vastuualue voi olla esimerkiksi tutkimusaineistojen hankinta ja hallinta avoimen tieteen periaatteiden mukaisesti, rahoitushakemusten valmistelu ja hankkeen budjetointi, projektihallinto ja hanketoiminnan käytänteet, tutkimussopimukset ja immateriaalioikeudet tai tutkimustulosten kaupallistaminen. Tutkimushankkeen johtajan tulee laatia kirjallinen selvitys vastuualueesta. HUOM: tutkimushankkeessa toimimisen opintojaksoon voi suorittaa yhteensä korkeintaan 5 op.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Itsenäinen työskentely (1–5 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta