HYTJ2004 Tutkimusetiikka IV (1–5 op)

Opinnon taso:
Jatko-opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028

Kuvaus

Tutkimuseettiset periaatteet, hyvä tieteellinen käytäntö.

Osaamistavoitteet

Tohtoriopiskelija

  • tuntee tutkimusetiikan ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteet sekä ymmärtää niiden merkityksen
  • tunnistaa plagioinnin ja ymmärtää, miksi se ei ole hyväksyttävissä

Lisätietoja

Opetus- ja suorituskieli: suomi, englanti tai muu (oman alan) tiedeyhteisössä käytetty kieli

Suoritustavat: tohtoriopintojen tai syventävien opintojen tasoiset kurssit tai muut vastaavat opinnot, 2) pääohjaajan kanssa sovittava itsenäinen suoritustapa, kuten esimerkiksi essee tai oppimispäiväkirja tai 3) konferenssiesitelmä, -paperi tai -posteri tai tieteellinen julkaisu (huom. ei saa olla artikkeliväitöskirjaan sisältyvä artikkeli eikä väitöskirjan luku sellaisenaan). Konferenssiosallistumisen osalta hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on osallistuminen konferenssiin sekä oman tutkimuksen esittely esitelmän, paperin tai posterin muodossa. Suorituksesta saa opintopisteitä 1 op kansallisista konferensseista ja 2 op kansainvälisistä konferensseista. Ohjeelliset opintopistemäärät julkaisuista saataviin suorituksiin: vertaisarvioitu tieteellinen julkaisu 2-5 op ja muu tieteellinen julkaisu 1-2 op.

Arviointiperusteet: suoritus arvioidaan sen perusteella, miten tohtoriopiskelija hallitsee opintojakson sisällöt ja saavuttaa opintojakson osaamistavoitteet. Hyväksytyn arvosanan saaminen edellyttää tehtävien suorittamista hyväksytysti. Mikäli suoritukseen sisältyy kontaktiopetusta, edellytetään myös aktiivista osallistumista opetukseen ja muiden mahdollisten opetuksen yhteydessä ilmoitettujen tehtävien tekemistä hyväksytysti.

Oppimateriaalit

Kurssin tai vastaavan opettaja tai vastaava ilmoittaa mahdollisesta kirjallisuudesta ja/tai muusta materiaalista.

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Tohtoriopintojen tai syventävien opintojen tasoiset kurssit tai muut vastaavat opinnot, 2) pääohjaajan kanssa sovittava itsenäinen suoritustapa, kuten esimerkiksi essee tai oppimispäiväkirja tai 3) konferenssiesitelmä, -paperi tai -posteri tai tieteellinen julkaisu (huom. ei saa olla artikkeliväitöskirjaan sisältyvä artikkeli eikä väitöskirjan luku sellaisenaan). Konferenssiosallistumisen osalta hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on osallistuminen konferenssiin sekä oman tutkimuksen esittely esitelmän, paperin tai posterin muodossa. Suorituksesta saa opintopisteitä 1 op kansallisista konferensseista ja 2 op kansainvälisistä konferensseista. Ohjeelliset opintopistemäärät julkaisuista saataviin suorituksiin: vertaisarvioitu tieteellinen julkaisu 2-5 op ja muu tieteellinen julkaisu 1-2 op.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (1–5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Ei julkaistua opetusta