PSYPER Psykologian perusopinnot (25 op)

Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Psykologian laitos
Järjestävä organisaatio:
Psykologian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Ei

Kuvaus

Psykologian perusopinnot ovat laajuudeltaan 25 op koostuen viidestä samansuuruisesta opintojaksosta (á 5 op). Kukin opintojakso koostuu luennoista ja itsenäisesti perehdyttävästä kirjallisuudesta, jotka kokonaisuutena täydentävät toisiaan. Opetus järjestetään siten, että opintokokonaisuus voidaan suorittaa yhden lukuvuoden aikana.

Osaamistavoitteet

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija taitaa yliopisto-opiskelun perusteet eli hän osaa perehtyä ja omaksua sekä opettajan johdolla, mutta ennen kaikkea niin itsenäisesti kuin yhteistyössä opiskelutovereidensa kanssa psykologian peruskäsitteisiin, teoreettisiin käsitejärjestelmiin sekä psykologisen tutkimuksen ja sen menetelmien perusteisiin. Perusopintojen aikana opiskelija omaksuu tieteellisen ja tutkimusperustaisen ajattelun periaatteita, jolle on ominaista jäykkiä ennakko-oletuksia karttava uteliaisuus, erilaisten näkökulmien laaja-alaisuus sekä erilaisten näkökulmien kunnioittaminen ja rakentava tarkastelu. Näiden taitojen lisäksi opiskelijalla on hyvä perustietämys keskeisistä kehityspsykologisista ilmiöistä elämän eri vaiheissa, kognitiivisen psykologian ja neuropsykologian historiasta ja tutkimuskohteista, persoonallisuuden rakentumisen ja rakenteen keskeisistä mekanismeista sekä mielenterveyden lähestymistavoista ja psykologialle ominaisista tavoista käsitteellistää mielenterveyden häiriöitä.

Lisätietoja

Osalla opintojaksoista voi olla osuuksia, jotka on tarkoitettu vain psykologian tutkinto-ohjelmissa (PsK + PsM/FM) opiskeleville.

Rakenne

Valitse kaikki (25 op)