MATAKTKOK Vakuutusmatematiikan temaattinen moduuli (40+ op)

Opinnon taso:
Muut opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Matematiikan ja tilastotieteen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Ei

Avainteksti

Kokonaisuus kattaa vakuutusmatemaatikon matemaattiset perustiedot, joiden pohjalta on mahdollista jatkaa vakuutusmatemaatikon SHV-tutkintoon.

Kuvaus

Moduuli sisältää todennäköisyysteoriaa, henki- ja vahinkovakuutusmatematiikkaa sekä rahoitusmatematiikkaa.

Osaamistavoitteet

Moduulin tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa vakuutusmatemaatikon työssä tarvittavat matematiikan perusvalmiudet.

Opiskelija tuntee henki- ja vahinkovakuutusten matemaattisten mallien perusteet ja hallitsee niiden taustalla olevan todennäköisyysteorian.

Esitietojen kuvaus

Esitiedoiksi suositellaan matematiikan aineopintojen pakollisten kurssien suorittamista tai vastaavia tietoja. Tarkempi kuvaus esitiedoista on kunkin opintojakson tiedoissa.

Lisätietoja

Moduulin opintojaksot voivat kuulua myös muihin opintokokonaisuuksiin.

Vakuutusmatemaatikon työtehtäviin suuntautuvalle suositellaan lisäksi tilastotieteen opintoja sekä taloustieteen perusteiden ja tietotekniikan opintojaksoja, erityisesti ohjelmointia, koneoppimista ja tietokantoja käsitteleviä kursseja.

Soveltuvan maisterin tutkinnon suorittanut opiskelija voi jatkaa moduulin pohjalta sosiaali- ja terveysministeriön hyväksymäksi vakuutusmatemaatikoksi eli SHV-matemaatikoksi. SHV-tutkinnon yliopistossa suoritettaviin opintoihin kuuluu matematiikan lisäksi tilastotieteen, taloustieteen ja tietotekniikan opintoja. Kuvaus SHV-tutkinnon suorittamisesta on Aktuaariyhdistyksen sivuilla. Tarkista opintojesi soveltuvuus SHV-tutkinnon yliopistossa suoritettaviksi kursseiksi aktuaariyhdistykseltä.

Rakenne

Valitse kaikki (40+ op)