KPTJOHKOK Johtajuus kasvatusalalla (15–25 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Kasvatustieteiden laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Ei

Avainteksti

Vapaasti suoritettava temaattinen moduuli kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opiskelijoille.

Kuvaus

Johtamisen käsitteet, teoriat ja käytänteet, johtamisen merkityksen tarkastelu, pedagoginen johtaminen, henkilöstöjohtaminen, talousjohtaminen, koulutuspolitiikka, oma johtajuusosaaminen, ammatillinen identiteetti.

Osaamistavoitteet

Moduulin suoritettuaan

  • opiskelija tuntee johtamisen keskeisiä käsitteitä, teorioita ja käytänteitä saaden valmiuksia kasvatusalan johtajuuteen.

  • opiskelija osaa tarkastella johtamisen merkitystä yksilöiden, yhteisöjen, organisaatioiden, yhteiskunnan sekä niiden vuorovaikutuksen ja toiminnan kehittämisen näkökulmista.

  • opiskelija tutustuu henkilöstöjohtamisen ja talousjohtamisen lähtökohtiin sekä koulutuspolitiikkaan ja johtajuutta ohjaavaan lainsäädäntöön.

  • opiskelija rakentaa omaa johtajuusosaamistaan ja ammatillista identiteettiään.

Esitietojen kuvaus

Ennen moduulin suorittamista opiskelijalla tulee olla suoritettuna erityispedagogiikan, kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen, varhaiskasvatustieteen tai psykologian aineopinnot. Vaihtoehtoisesti opiskelijalla tulee olla opinto-oikeus joko Educational Sciences tai Development, Education and International Cooperation (specialisation in education) -maisteriohjelmassa.

Lisätietoja

Johtajuus kasvatusalalla -moduuli on vapaasti suoritettavissa kaikille kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opiskelijoille. KLAS1519 Leadership in Education on kaikille pakollinen opintojakso, joka suositellaan suoritettavaksi moduulin ensimmäisenä opintojaksona. 

Valittavana olevat suoritustavat määritellään vuosittain opetusohjelmassa. Opetusohjelmassa myös ilmoitetaan, mitkä opintojaksot ovat tarjolla minäkin lukuvuonna.

Rakenne

Valitse 15–25 op