KIKAIN Kirjoittamisen aineopinnot (35+ op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Avoin yliopisto
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Ei

Kuvaus

Kirjoittamisen aineopinnoissa opiskelija jatkaa kirjallisen luovuutensa ja omien työskentelytapojensa kehittämistä. Opiskelija oppii tarkastelemaan kirjoittamista tietoisesti ja tutkivasti. Opiskelijaa kannustetaan verkostoitumaan, ja hän tutustuu kirjoittamisen kenttään myös ammatillisesta näkökulmasta.

Osaamistavoitteet

Aineopinnot suorittanut opiskelija osaa:

· tunnistaa omat vahvuutensa kirjoittajana

· kehittää omaa kirjoittamisprosessiaan

· tunnistaa ja hyödyntää tekstilajien ominaispiirteitä

· arvioida kirjoittamistaan ammatillisesta näkökulmasta

· ajatella luovuutta teorialähtöisesti

· etsiä ja soveltaa kirjoittamisen tutkimusta kirjoittajana ja tutkijana.

Esitietojen kuvaus

Kirjoittamisen perusopinnot

Lisätietoja

Kirjoittamisen aineopintoihin sisältyy sekä kaikille yhteisiä että valinnaisia opintojaksoja.

Opiskelu on joustavaa. Opinnot harjaannuttavat erilaisiin opiskelutapoihin ja verkkotaitoihin: tarjolla on opintojaksosta riippuen lähi-, verkko- tai itsenäisiä opintoja, useimmat kontaktiopetukset muodostuvat näiden yhdistelmästä. Osa kirjoittamisen opiskelijoista toimii jo kirjoittamisen ammateissa tai on esimerkiksi opiskellut kirjallisuustiedettä. Kontaktiopetuksessa koko ryhmän kokemukset ja osaaminen palvelevat yhteisiä oppimistavoitteita.

Lähiopetus järjestetään ilta- ja viikonloppuopetuksena. Verkkokurssit ovat ryhmämuotoista opiskelua, jolla oppiminen perustuu opiskelijoiden väliseen vuorovaikutukseen. Itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät sisältävät lukemista, teoriaan perehtymistä ja sen soveltamista omaan kirjoittamiseen sekä työskentelyn reflektointia. Oppimistehtäviä voi palauttaa koko lukuvuoden ajan oman opiskeluaikataulun mukaisesti. Halutessasi voit tehdä kirjoittamisen aineopinnot 35 opintopisteen laajuisina kokonaan etäopiskellen, verkkokurssien ja itsenäisten oppimistehtävien muodossa. Lisäksi voi suorittaa tutkimusvalmiuksien osion sekä kandidaattiseminaarin ja kandidaatintutkielman, jotka edellyttävät osallistumista kontaktiopetukseen.

Rakenne

Valitse väh. 35 op