ITKKYB24 Kyberturvallisuuden opintokokonaisuus (25+ op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Ei

Kuvaus

Kyberturvallisuuden maisteriohjelman ohella kyberturvallisuuden opintoja voi suorittaa myös kyberturvallisuuden opintokokonaisuutena, joka on koostettu kyberturvallisuuden maisteriohjelman ja informaatioteknologian tiedekunnan muusta opetuksesta. Opetustarjonta on koottu kahteen moduuliin: kyberturvallisuusjohtaminen ja kyberturvallisuusteknologia. Opintokokonaisuus sopii sivuaineeksi yliopistotutkintoihin tai täydennyskoulutuksena suoritettavaksi.

Kyberturvallisuusjohtamisen moduuli sisältää opintoja, joiden aikana opiskelija saa perustiedot kyberturvallisuuden perusteista ja trendeistä, toiminnan jatkuvuudesta, yksityisyyden suojaamisesta, kybermaailman juridiikasta ja psykologisesta näkökulmasta kyberturvallisuuteen.

Kyberturvallisuusteknologian moduuli sisältää opintoja, joiden aikana opiskelija saa perustiedot tietojärjestelmiin, tietoverkkoihin ja tietokantoihin liittyvistä yleisimmistä haavoittuvuuksista ja turvallisuusuhista sekä niiltä suojautumisesta.

Opintokokonaisuus rakennetaan kokoamalla moduulien opintojaksoista vähintään 25 op:n kokonaisuus. 

Osaamistavoitteet

Kyberturvallisuusjohtamisen moduulin opinnot suoritettuaan opiskelija tuntee kybertoimintaympäristön keskeisimmät ilmiöt ja elementit, siihen liittyvät alan oikeudelliset perusperiaatteet sekä kyberturvallisuuden kehittämisen perusteet. Hän ymmärtää kyberturvallisuuteen liittyviä psykologisia ja yksityisyyden suojaan kuuluvia tekijöitä. Lisäksi hän tuntee jatkuvuuden ja häiriötilanteiden hallinnan sekä kyberresilienssin merkityksen yrityksen ja yhteiskunnan toiminnassa.

Kyberturvallisuusteknologian moduulin opinnot suoritettuaan opiskelija tuntee tietoverkkoympäristön keskeisimmät kartoittamisen ja analysoinnin menetelmät, yleisimmät haavoittuvuustyypit, uhat ja hyökkäystavat sekä osaa arvioida erilaisiin haavoittuvuuksiin liittyviä riskejä. Lisäksi hän tuntee kyberympäristössä tapahtuvien hyökkäysten havaitsemisen perustekniikat, turvallisen järjestelmäsuunnittelun ja tunkeutumistestauksen perusteet sekä poikkeamien havaitsemisen tietoverkoista ja -järjestelmistä ja sekä keskeisimmät tietoverkkojen turvallisuuden varmistamiseen liittyvät ratkaisut.

Esitietojen kuvaus

Kokonaisuuden opintojaksot ovat tasoltaan syventäviä. Tutustu opintojaksojen esitietoihin huolella. 

Lisätietoja

Kokonaisuuden opintojaksot ovat tasoltaan syventäviä opintoja. Tutustu huolella opintojakson tietoihin ja mahdollisiin esitietovaatimuksiin. 

Rakenne

Valitse väh. 25 op