ELISYV Erityisliikunnan syventävät opinnot (60 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Vastuuorganisaatio:
Liikuntatieteellinen tiedekunta
Järjestävä organisaatio:
Liikuntatieteellinen tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2024-2025, 2025-2026, 2026-2027, 2027-2028
Valinnaiset opinnot:
Kyllä
Opinto-oikeus haettava erikseen:
Kyllä

Kuvaus

-

Osaamistavoitteet

Erityisliikunnan oppiaineessa käsitellään soveltavan liikunnan kysymyksiä painottaen liikuntakasvatuksen ja koulutuksen näkökulmia. Soveltavassa liikunnassa osallisuuden edistäminen on keskiössä. Soveltava liikunta huomioi osallistujan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn, kuten toimintarajoitteet, pitkäaikaissairaudet tai tarpeen oppimisen tukeen. Opettajiksi valmistuville erityisliikunnan oppiaine lisää valmiuksia heterogeenisten ryhmien opetukseen. Erityisliikunnan perus- ja aineopinnot (60 op) yhdessä muun opettajakelpoisuuden kanssa antavat liikunnan aineenopettajakelpoisuuden erityiskouluun. Aineopinnot toteutetaan yksilöllisen opinto-ohjelman mukaisesti.


Erityisliikunnan syventävien opintojen (60 op) osaamistavoitteet

Oman alan osaaminen ja akateeminen asiantuntijuus: Erityisliikunnan syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija osaa toimia soveltavan liikunnan asiantuntijana erityisesti toisella asteella ja korkea-asteen koulutuksessa. Opiskelija tuntee soveltavan liikunnan keskeisen kirjallisuuden ja osaa hyödyntää oman opinnäytetyönsä kannalta keskeisiä tutkimus- ja analyysimenetelmiä.

Työelämätaidot ja kansainvälisyysosaaminen: Erityisliikunnan syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija on saanut kokemusta soveltavan liikunnan tutkimuksesta ja korkea-asteen opetuksesta. Opiskelija on kehittynyt tieteellisessä ajattelussa, ongelmanratkaisutaidoissa, sekä työelämässä tarvittavissa vuorovaikuttamisen ja viestinnän taidoissa sekä kansainvälisestä yhteistyöstä soveltavan liikunnan alalla.

Vastuullinen asiantuntijuus: Syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija hallitsee tieteellisen tutkimusprosessin sekä soveltavan liikunnan tutkimuksen käytänteet. Opiskelija hallitsee soveltavan liikunnan tutkimukseen liittyvät eettiset erityispiirteet ja osaa laatia näiden pohjalta tutkimuksensa toteuttamiseksi tarvittavat luvat, suostumukset ja tiedotteet. Syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija osaa huomioida kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteet ja toimia eettisesti kestävällä tavalla.

Monitieteinen ja laaja-alainen osaaminen: Erityisliikunnan syventävät opinnot suoritettuaan opiskelija hahmottaa laaja-alaisesti soveltavan liikunnan alan ongelmia ja ilmiöitä. Hän osaa löytää ongelmiin luovia, toimivia ratkaisuja moniammatillisessa yhteistyössä.

Esitietojen kuvaus

Erityisliikunnan aineopinnot

Rakenne

Valitse kaikki (60 op)