Kirjoittaminen

Näin aloitan opintoni


1 Opintojen aloittaminen

  1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin.
  2. Suunnittele opintosi.
  3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan. 
  4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa.


Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

2 Kirjoittamisen perusopinnot 

Kirjoittamisen perusopintoihin on erillinen haku, jonka kautta voit päästä opiskelijaksi. Perusopintojen haut ovat pääsääntöisesti loka-marraskuussa ja huhti-toukokuussa.

(Päivitetty 17.11.2023)

Huom! Olemme saaneet yhteydenottoja liittyen kirjoittamisen perusopintojen ilmoittautumiseen. Ohessa tarkennettuja ohjeita opintojen aloittamiseen.

- Opiskelijat nostetaan kirjoittamisen perusopintojen tuotepaketeille automaattisesti, jolloin opiskelijoiden tulee valita vain opetuksen toteutus, johon he haluavat osallistua
- Kaikki opiskelijat nostetaan kaikille tuotepaketeille, riippumatta siitä, onko opiskelija ehkä jo suorittanut jotkut jaksot. Tuotepaketille nostaminen ei toki velvoita suorittamaan jaksoa tai valitsemaan opetuksen toteutusta jos sen on jo suorittanut.
- Opiskelijoille laitetaan tästä ohjeet/infokirje viikolla 47 kunhan saadaan vielä varmistettua, miten ja missä aikataulussa nosto näille tuotepaketeille tapahtuu
- Korpin puolella voi ilmoittautua vielä normaalisti, mutta Sisun puolella ei tarvitse (eikä saa) ilmoittautua itse mihinkään, ettei mene ylimääräistä maksua.
- Eli pyrimme nostamaan teidät pikimmiten opintojaksoille - toivottavasti jo 20.11.


2.1 Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen

Kun olet saanut perusopintojen opiskeluoikeuden, aloita ilmoittautumalla opintojaksolle KIKP2010 Kirjoittamisen taiteelliset ja tieteelliset lähtökohdat. Tällä opintojaksolla saat perustiedot kirjoittamisen perusopintojen opiskelusta ja teet henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi (HOPS) .

HOPSin tarkoituksena on auttaa sinua määrittämään lähtökohtia ja tavoitteita opiskelullesi. Lisäksi HOPSissa selkiytät opintojesi aikataulua: miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintoja suorittaa.

2.2 Perusopintojen opetusohjelma lukuvuodelle 2023 - 2024

Voit tutustua linkistä latautuvasta taulukosta kirjoittamisen perusopintojen lukuvuoden 2023 - 2024 opetusohjelmaan. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Tarkemmat aikataulutiedot ja ilmoittautumisen löydät Opintotarjontamme -välilehdeltä

3 Kirjoittamisen aineopinnot 

Aineopintoihin voit ilmoittautua ilman erillistä hakua, kun kaikki Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaiset perusopintojaksot ovat suoritettu. Käytännössä voit ilmoittautua aineopintoihin heti, kun olet jättänyt viimeisen perusopintojesi suorituksen arvioitavaksi.

Turun yliopiston Luovan kirjoittamisen perusopinnoista ei voi enää jatkaa suoraan Jyväskylän yliopiston Kirjoittamisen aineopintoihin, sillä opetussuunnitelmat eivät vastaa sisällöllisesti toisiaan. Opiskelijan tulee hakea opinto-oikeutta kirjoittamisen perusopintoihin. Mikäli opiskelija saa haussa opintopaikan, hän voi hakea korvaavuutta perusopintojen lajijaksoille (yht. 10 op). Perusopintojen jälkeen opiskelija voi jatkaa opintojaan aineopintoihin. Niissä hän voi hakea korvaavuutta myös aineopintojen lajijaksoille. Aineopintokokonaisuus suoritetaan ilmoittautumalla yksi opintojakso kerrallaan.

3.1 Opintojen suoritusjärjestys aineopinnoissa

Aloita aineopinnot ja opintojen suunnittelu opintojaksosta KIKA4001 Luova elämäkerrallinen kirjoittaminen. Mikäli et pääse nopeasti em. jaksolle, niin voit suorittaa ennen sitä kaksi sinulta puuttuvaa lajijaksoa ja/tai opintojaksot KIKA407 ja KIKA408.

3.2 Aineopintojen opetusohjelma lukuvuodelle 2023 - 2024

Voit tutustua linkistä latautuvasta taulukosta kirjoittamisen aineopintojen lukuvuoden 2023 - 2024 opetusohjelmaan. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia. Tarkemmat aikataulutiedot ja ilmoittautumisen löydät Opintotarjontamme -välilehdeltäJäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.