OHKS4040 Maisterin tutkinnon kypsyysnäyte (0 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi, ruotsi
Vastuuorganisaatio:
Opettajankoulutuslaitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2021-2022, 2022-2023, 2023-2024

Kuvaus

Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja hallitsevansa akateemisen kirjoitustyylin. Suomen-tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla erinomaisen kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä. Kypsyysnäytteenä toimii joko pro gradu -tutkielman tiivistelmä (ks. edellä suoristustapa A) tai tenttitilaisuudessa kirjoitettu esseetyyppinen asiantuntijateksti (ks. edellä suoritustapa B).

Osaamistavoitteet

Kypsyysnäytteellä opiskelija
  • osoittaa perehtyneisyyttä opinnäytteen alaan
  • osoittaa suomen tai ruotsin kielen taitonsa.

Lisätietoja

Suoritustavat

1) Kypsyysnäyte maisterin tutkinnossa silloin, kun opiskelija on osoittanut kielitaitonsa samalla kielellä suoritettua alempaa korkeakoulututkintoa varten antamassaan kypsyysnäytteessä:

Opiskelijan pro gradu -tutkielman tiivistelmä toimii maisterin tutkinnon kypsyysnäytteenä.

2) Kypsyysnäyte maisterin tutkinnossa silloin, kun opiskelija ei ole osoittanut kielitaitoaan samalla kielellä suoritettua alempaa korkeakoulututkintoa varten antamassaan kypsyysnäytteessä:

Esseetyyppinen asiantuntijateksti, joka kirjoitetaan tenttitilaisuudessa.  

Suoritustavat

Tapa 1

Kuvaus:
Valitse suoritustapa 1, jos olet osoittanut kielitaitosi alempaa korkeakoulututkintoa varten annetussa kypsyysnäytteessä.
Arviointiperusteet:
Kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että kypsyysnäyte hyväksytään niin sisällön kuin kieliasun puolesta. Suoritustavassa 1 kypsyysnäytteen tarkistaa niin sisällön kuin kieliasun osalta oppiaineen edustaja.
Valitaan kaikki merkityt osat

Tapa 2

Kuvaus:
Valitse suoritustapa 2, jos alempaan korkeakoulututkintoon annetussa kypsyysnäytteessä ei ole tehty kielentarkastusta (esim. alempi tutkinto tehty ulkomailla). Katso lisätietoa MoVin nettisivustolta.
Arviointiperusteet:
Kypsyysnäytteen hyväksytty suorittaminen edellyttää, että kypsyysnäyte hyväksytään niin sisällön kuin kieliasun puolesta. Suoritustavassa 2 kypsyysnäytteen sisällön arvioi oppiaineen edustaja ja kieliasun tarkistaa Monikielisen akateemisen viestinnän (Movi) keskuksen hyväksymä kielentarkastaja.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Pro gradun tiivistelmä (0 op)

Tyyppi:
Itsenäinen työskentely
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi, ruotsi

Opetus

x

kielentarkastus (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus