Nuorisotutkimus

Näin aloitan opintoni


1 Opintojen aloittaminen

1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin.
2. Suunnittele opintosi.
3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.
4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa.

Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.

Tutustu syksyn oppiaineinfossa (7.9.2022) pidettyyn esitykseen nuorisotutkimuksesta!
Nuorisotutkimuksen osuus alkaa diasta 7 ja päättyy diaan 13. Mukana esityksessä ovat myös perheopinnot ja varhaiskasvatustieteen aineopinnot.

2 Nuorisotutkimuksen perusopinnot

Tutustu ensiksi seuraaviin opetusohjelmiin:

Ilmoittautumislinkit opintojaksoihin löytyvät välilehdellä Opintotarjontamme > Nuorisotutkimus ja kunkin opintojakson yhteydestä avautuu välilehti "Ilmoittaudu opintoihin", johon on koottu kyseisen opintojakson kaikki eri toteutukset eri suoritustapoineen. Valitse sinulle mieluisin toteutus/vaihtoehto!

2.1 Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen

Aloita opintosi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatimisella. HOPSin tarkoituksena on auttaa sinua määrittämään lähtökohtia ja tavoitteita opiskelullesi. Lisäksi HOPSissa selkiytät opintojesi aikataulua: miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintoja suorittaa.

2.2 Opintojaksojen suoritustavat perusopinnoissa

Voit tehdä nuorisotutkimuksen perusopinnot kokonaan etä- ja verkko-opintoina oppimistehtävinä omaan tahtiisi.

Oppimistehtävä Jos sinusta on mukavaa opiskella itsenäisesti oman aikataulusi mukaan, oppimistehtävä on hyvä vaihtoehto. Voit itse aikatauluttaa opiskeluasi suoritusoikeusajan sisällä. Oppimistehtävä on kirjallinen työ, jonka teet itsenäisesti tehtävänannon ja opintojakson lähdekirjallisuuden pohjalta. Pääset yhdistämään omia havaintojasi ja kokemuksiasi jakson lähdeaineistoon ja soveltamaan tutkimustietoa käytäntöön. Saat oppimistehtävävastauksestasi opettajalta henkilökohtaisen palautteen, jonka pohjalta voit kehittyä kirjoittajana ja opiskelijana. Ohjausta on saatavilla!

Verkkokurssi tarjolla NUOP030 Nuoret ja koulu (5 op) ajalla 15.1.2024-16.2.2024 Jos kaipaat aikatauluja, muiden opiskelijoiden kanssa käytyjä keskusteluja sekä opettajan ohjausta ja läsnäoloa, niin verkkokurssi on oikea vaihtoehto sinulle. Verkkokurssi alkaa 15.1.2024 ja päättyy 16.2.2024. Verkkokurssi edellyttää sinulta aktiivista ja säännöllistä osallistumista lähes päivittäin. Verkkokurssilla on ryhmälle yhteinen, tehtävittäin etenevä aikataulu. Lisäksi tarjolla on vapaaehtoisia Zoom-tapaamisia.

Verkkokurssin keskeisiä kysymyksiä ovat: Millainen paikka ja tila koulu on nuorille? Mitä koulutus heille merkitsee? Entä millaista on hyvinvointi ja viihtyvyys koulussa - ja millaisia ne voisivat olla? Verkkokurssi avaa ymmärrystä nuorten arjesta ja tarjoaa mm. kasvatus- ja opetusalalla kaivattua tietoa koulun merkityksestä ja koulusta kasvun ympäristönä. Kurssi avaa myös koulun ja nuorisotyön yhteistyön toimintaa ja mahdollisuuksia. Verkkokurssin punaisena lankana on pienryhmässä tehtävä projektityö sekä niiden kommentoinnit. Yhteisöllistä ja yksilöllistä oppimista samassa paketissa!

Käy lukemassa verkkokurssista lisää: Nuoret ja koulu: Uudelta verkkokurssilta käytännön ideoita nuorten parissa työskentelyyn!


Verkkolukupiiri jaksoissa NUOP010 Näkökulmia nuoruuteen ja nuorisotutkimukseen (5 op) ja NUOP1002 Nuoret, media ja vapaa-aika (5 op) Kaipaatko yhteisöllistä oppimista ja aikatauluja opiskeluusi? Verkkolukupiiriin on jatkuva ilmoittautuminen Moodlen kurssialueella suoritusoikeusajan puitteissa. Kun ilmoittautuneita tulee vähintään kolme, verkkolukupiiri toteutetaan Moodlessa. Ilmoittautuneet päättävät itse aikataulusta, etenemisestä sekä opintojakson lähteiden jakamisesta sekä alustusvuoroista. Jokainen toimii vuorollaan puheenjohtajana tehden alustuksen valitsemastaan jakson lähteestä / lähteen osasta. Alustuksen pohjalta käydään keskustelua puheenjohtajan johdolla ja lopuksi hän laatii yhteenvedon käydystä keskustelusta. Verkkolukupiirin aikataulu voi vaihdella 3-6 viikkoon osallistujamäärän ja opiskelijoiden omien aikataulutoiveiden mukaan. Ohjaaja toimii taustalla seuraten keskustelua.

Verkkotentti jaksoissa NUOP1004 Nuoruuden haasteet nyky-yhteiskunnassa (5 op) ja NUOP050 Nuorisotutkimuksen menetelmiä (5 op)
Pidätkö itsenäisestä lukemisesta ja aikatauluista opiskelussasi? Verkkotenttiä voi luonnehtia oppimistehtävän kaltaiseksi suoritukseksi, mutta verkkotentti on aikataulultaan rajatumpi. Verkkotentti järjestetään tiettyinä verkkotenttiviikkoina Moodlessa. Voit suorittaa verkkotentin verkkotenttiviikolla haluamanasi viikonpäivänä ja haluamaasi vuorokaudenaikaan yhdessä tai useammassa osassa. Avattuasi tentin sinulla on 24 tuntia aikaa vastata tenttikysymyksiin. Verkkotentissä vastaat opettajan asettamiin soveltaviin kysymyksiin opintojakson lähdekirjallisuuden avulla. Lähdeaineistoon on tärkeää perehtyä huolellisesti etukäteen: lähdeaineisto ja siitä tekemäsi muistiinpanot saavat olla sinulla tentin aikana käytössäsi.


2.3 Opintojen suoritusjärjestys perusopinnoissa

Voit tehdä opintojaksot itsellesi mieluisassa järjestyksessä. Voit suunnitella opintojen etenemisen itsellesi sopivin suoritustavoin ja esimerkiksi kirjallisuuden saatavuuden huomioiden.