Avoin yliopisto

Opiskelijaksi avoimeen

Opiskelet sitten Jyväskylässä, Helsingissä, yhteistyöoppilaitoksessa tai etänä, me tuemme polkuasi opiskelijana.

Tälle sivulle on koottu ohjeita, joiden avulla pääset alkuun opinnoissasi. Jos sinulle jää jotain kysyttävää, ota yhteyttä opintopalveluihimme.


Opintojen suunnittelu

Kun olet tutustutut itseäsi kiinnostavaan oppiaineeseen ja tarjolla oleviin opintojaksoihin, suunnittele opinnot omaan aikatauluusi sopivaksi. Avoimessa yliopistossa päätät itse opintojesi etenemisestä ja voit aikatauluttaa opintojasi vapaasti suoritusoikeusaikasi sisällä. Huomioi suunnittelussa opintojaksojen tarjonnan aikataulut.

Lue lisää opintojen suunnittelusta ja suoritusoikeudestasi.

Kaikille avoin ja maksuton Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssi (1 op) auttaa opintotavoitteiden laatimisessa sekä opintojen suunnittelussa ja aloittamisesa. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!


Joustavat suoritustavat

Avoimessa yliopistossa voit opiskella monin eri suoritustavoin, joita jokaisella opintojaksolla on tarjolla yksi tai useampi. Tutustu erilaisiin suoritustapoihin ja löydä itsellesi sopivin.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset tästä opinto-oppaasta klikkaamalla oppiaineen sivulla opintojakson kohdalta valitsemaasi suoritustapaa. Useimmissa oppiaineissa voi aloittaa opiskelun milloin vain ja ilmoittautua vaikka heti!

Lue vinkit ilmoittautumiseen ja lisätietoja opintomaksuista.


Opiskelun aloittaminen

Ilmoittautuessasi saat Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen, jolla voit kirjautua Moodle-oppimisympäristöön. Kirjaudu Moodleen kohdasta JY-tunnuksilla kirjautuminen ja tutustu tarkemmin opiskeluohjeisiin. Kirjaa kalenteriisi opintojen suoritusaika ja opiskele Moodlen sekä opettajan ohjeistusten mukaisesti.


Opiskelukirjallisuus

Varmista, että saat käsiisi tarvittavan opiskelukirjallisuuden. Tarkista, löytyykö kirjallisuus Jyväskylän yliopiston kirjaston E-aineistosta tai lähikirjastostasi. Jos asut Jyväskylän lähellä, suosittelemme hankkimaan kirjastokortin Jyväskylän yliopiston kirjastoon heti opintojen alkuvaiheessa.

Lue lisää kirjastopalveluista.


HelpJYU

Lisää ohjeita avoimessa yliopistossa opiskeluun löydät HelpJYU-palvelusta. Sieltä saat tietoja muun muassa