TIEA303 Kypsyysnäyte (0 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Sisältö

Kandidaatintutkielman valmistuttua tai ollessa viimeistelyvaiheessa kirjoitetaan sen aihepiiristä kypsyysnäyte eli maturiteetti. Kirjoittamisesta sovitaan tutkielman ohjaajan kanssa. Suomen- tai ruotsinkielisen koulusivistyksen saanut opiskelija osoittaa samalla kielitaitonsa siinä kielessä, jolla on saanut koulusivistyksensä. Katso myös https://www.jyu.fi/opiskelu/opinnoista/opiskelijanopas/maturiteetti/maturiteettiohje ja https://kielikeskus.jyu.fi/ohjeita-neuvoja/maturiteetti . Lisätietoja saa kandidaatintutkielman ohjaajalta ja opintoasioita hoitavalta sihteeriltä (tie-opintoasiat@mit.jyu.fi).

Suoritustavat

Seminaariin integroidun kurssin XYHI002 tai jonkin muun kypsyysnäytteen kielentarkastusosuuden sisältävän kurssin (esim. XKVX009 Tutkimusviestinnän perusteet) yhteydessä tai tenttimällä. Tenttiminen eTenttinä ( https://www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet ) tai tiedekunnan yleisessä tentissä tai muulla ohjaajan kanssa sovitulla tavalla. Opiskelijan koulusivistyskielen ollessa suomi tai ruotsi, kypsyysnäyte kirjoitetaan koulusivistyskielellä. Mikäli koulusivistyskieli on jokin muu, kypsyysnäyte on mahdollista kirjoittaa englanniksi (ks. Jyväskylän yliopiston tutkintosääntö 43§ https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutkintosaanto).

Arviointiperusteet

Kypsyysnäytteen arviointi tapahtuu Jyväskylän yliopiston tutkintosäännön (https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/tutkintosaanto) 44§ mukaisesti. Arvioinnissa oppiaineen edustajana toimii pääsääntöisesti tutkielman ohjaaja (tarvittaessa joku muu oppiaineen edustaja) ja kieliasun tarkistaa kielikeskuksen hyväksymä kielentarkastaja.

Osaamistavoitteet

Tieteellis-ammatillinen kypsyys; opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä tutkintoa varten tekemänsä tutkielman aihepiiriin ja akateemisen kirjoitustyylin hallintaan.

Esitietojen kuvaus

Kandidaatintutkielma ja siihen liittyvä seminaari joko samanaikaisesti tai aiemmin suoritettuna.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Kypsyysnäytteen sisällön tarkastus (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Ei julkaistua opetusta
x

kielentarkastus (0 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus