TIEA302 Kandidaatintutkielma (7 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Sisältö

Kandidaatintutkielma on kirjallisuuteen perustuva, tyypillisesti noin 20 sivua pitkä, tutkielma (kirjallisuuskatsaus). Tutkielmaprosessin aikana opetellaan tiedonhakua, akateemisen kirjallisuuden (mm. tieteelliset artikkelit) lukemista ja tutkimustietoon perustuvien havaintojen raportointia. Kandidaatintutkielman tekeminen ajoittuu tyypillisesti kolmannen opiskeluvuoden keväälle; opintorekisterissä tulisi olla vähintään 120 op tutkielmaa aloittaessa. Tutkielman työstäminen etenee vaiheittain aiheen valinnasta ja tutkimussuunnitelman laatimisesta varsinaisen tutkielman kirjoittamiseen kolmen kuukauden aikana.
• Aihetta voi ehdottaa itse tai tiedustella kandidaattiseminaarin vetäjiltä, jotka toimivat myös tutkielminen ohjaajina ja aihe-ehdotusten hyväksyjinä.
• Tutkielman kirjoittaminen sisältää rakenne-, sisältö- ja viimeistelyvaiheen.
• Tutkielman työstämistä tukee kandidaattiseminaari.

Lisätietoja: https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/opiskelu/kandidaatin-tutkielma/tie-opinnaytetyo

Suoritustavat

Tutkielma tehdään seminaarin TIEA301 yhteydessä ohjatusti suomen kielellä. Jos opiskelijan äidinkieli tai koulusivistyskieli on jokin muu kuin suomi, tutkielma on mahdollista kirjoittaa englanniksi. Mikäli muut kandidaatintutkintoon tarvittavat opintosi valmistuvat ennen seuraavaa seminaaritoteutusta, niin ota yhteyttä kandidaattiseminaarin opettajiin.

Arviointiperusteet

Kandidaatintutkielman arviointikriteerien (https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/opiskelu/kandidaatin-tutkielma/tie-opinnaytetyo/TTL-kandiarvosteluperusteet) mukaisesti.

Osaamistavoitteet

Tietotekniikan kandidaattiopintojen loppuvaiheessa tehtävä opinnäytetyö, jonka tehtyään opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida pienimuotoisen tutkielman. Hän osaa valita aiheen ja hakea valitsemansa aiheen kannalta tarkoituksenmukaista tietoa, arvioida alansa tieteellistä tekstiä, tehdä päätelmiä kokoamastaan tiedosta sekä raportoida sen kirjallisuuskatsauksena.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Tutkielma (7 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Ei julkaistua opetusta