TIEA207 Aineopintojen projektityö (5 op)

Opinnon taso:
Aineopinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Informaatioteknologian tiedekunta
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Sisältö

Aineopintojen projektikurssilla läpiviedään pienimuotoinen mutta intensiivinen (12 viikkoa) projekti neljän hengen projektiryhmissä. Kurssin teemana on avoin data (engl. Open Data). Ryhmät ideoivat itse Open Data -sovelluksen ja toteuttavat siitä prototyypin. Kurssin ensimmäisten viikkojen aikana painopiste on luovuutta korostavassa projektiaiheen ideoinnissa, jonka jälkeen painopiste siirtyy teknologiavalintoihin sekä prototyypin toteuttamiseen. Kurssi koostuu olennaisesti itsenäisestä ryhmätyöstä, jota tuetaan viikottaisilla ohjaustapaamisilla. Kurssin tarkemmat tiedot löytyvät kurssin kotisivulta (http://kurssit.it.jyu.fi/projektiA207/).

Suoritustavat

Aktiivinen ja rakentava osallistuminen projektiin yhdessä ryhmän kanssa sisältäen työtuntien kirjaamisen. Osallistuminen kurssin yhteisiin tilaisuuksiin, joita ovat tukiluennot, ohjaukset, ryhmäkeskustelut ja loppuesittely. Itsearviointi kurssin aikana sekä kurssin lopussa ohjeistuksen mukaisen oppimisraportin laatiminen, jossa edellytetään kulloinkin annettuun kirjallisuuteen tutustumista ja käsittelyä.

Arviointiperusteet

Suoritustavoissa kuvatut aktiviteetit toteutuneet.

Osaamistavoitteet

Kurssin osaamistavoitteena on yleisesti herättää kriittistä ajattelua omaa alaa kohtaan käytännön kokemuksen kautta. Tarkemmin sanottuna osaamistavoitteena on ymmärtää ohjelmistoprosessin ja ryhmätyön prosessien merkitystä teknologiatyössä. Näiden lisäksi vahvistetaan teknisiä taitoja kuten ohjelmointi ja versionhallinta, sekä kohdataan ja tarkastellaan projekteihin liittyviä kysymyksiä aineettomista oikeuksista. Kokemuksellisen oppimisen mielessä tavoitteena on myös oppia soveltamaan sekä selviämään avoimesta (open-ended) tehtävänannosta.

Lisätietoja

Esitietojen kuvaus

Ohjelmointi 1, Ohjelmointi 2 ja Oliosuuntautunut suunnittelu ja ohjelmointi (tai aiempi vastaava). Kurssin voi suorittaa jo toisena opintovuonna, jos esitietokurssit on suoritettu, mutta suositeltavampi ajankohta kurssille on 3. opintovuosi.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
suomi

Opetus