KUOS114 Kulttuuriympäristökasvatus (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Opintojaksossa perehdytään monipuolisesti kulttuuriympäristön kentän erilaisten toimijoiden rooliin merkitysten välittämisessä ja tuottamisessa. Kulttuuriympäristökasvatus ymmärretään laajasti kaikkien ryhmien kulttuurista osallisuutta vahvistavana monitasoisena työnä. Siihen sisältyvät toimintaedellytysten luominen strategia- ja ohjelmatasolla sekä eri ryhmille kohdistetut toimintamuodot.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee kulttuuriympäristökasvatuksen ilmiönä, joka sisältää laajasti ympäristöjen kulttuurista saavutettavuutta tukevaa ammattilaisten toimintaa. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kulttuuriympäristökasvatuksen palveluja ja käytäntöjä käyttäjälähtöisesti palvelumuotoilun periaatteita noudattaen. Lisäksi opiskelija osaa toteuttaa kulttuuriympäristökasvatusta monialaisessa työympäristössä ja jaetun ammattiosaamisen avulla toteutettavana työnä. Opiskelija tuntee kulttuuriympäristökasvatuksen eettiset kysymykset kestävän kehityksen ja käyttäjäryhmien erityistarpeiden kannalta sekä tuntee kulttuuriympäristökasvatukseen liittyvää tutkimusta monialaisesti ja osaa toteuttaa alan tutkimusta.

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kyky soveltaa alan käytäntöjä ja tutkimusta oppimisprojektissa. Aktiivinen osallistuminen ja annettujen tehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Opetusajankohta:
Periodi 3
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Kontaktiopetus ja siihen liittyvät tehtävät / tentit.

Opetus