KEMS3275 Analyyttinen spektroskopia (2 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kurssilla perehdytään kiertotalouden epäorgaanisten ja orgaanisten materiaalien analytiikassa käytettävien spektroskooppisten laitteiden toimintaperiaatteisiin sekä analysointimenetelmiin. Lisäksi tarkastellaan sovellustasolla spektroskooppisten menetelmien, kuten AAS, UV-, FTIR-, NIR-, Raman- ja energiadispersiivisen fluoresenssispektroskopian käyttöä demonstraatioiden muodossa. Myös pyyhkäisyelektronimikroskoopin toimintaperiaatteeseen sekä sovellusmahdollisuuksiin tutustutaan teorian ja käytännön demonstraatioiden avulla.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää spektroskooppisten menetelmien keskeisimmät toimintaperiaatteet ja niiden soveltamismahdollisuudet erilaisissa analyyttisissä tarkasteluissa. Opiskelija kykenee valitsemaan tarvitsemaansa informaatiota varten erilaisille näytetyypeille ja näytteille sekä pitoisuustasoille sopivan laitetekniikan.

Työelämätavoitteet:

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee analyyttisen spektroskopian menetelmät ja hänellä on kohtalaiset valmiudet käyttää spektroskooppisia laitteita analyyttisinä työkaluina. Opiskelija ymmärtää laitteiden ylläpidon ja huoltotoimenpiteiden merkityksen.

Esitietojen kuvaus

Suositeltava esitieto KEMS3240 Analyyttisten menetelmien syventävä kurssi. Lisäksi suositellaan, että on tehnyt KEMS6880 Analyyttisen kemian syventäviä harjoitustöitä (tai KEMS6800 Uusiutuvien luonnonvarojen ja elinympäristön kemian syventäviä harjoitustöitä).

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Hyväksyttyyn suoritukseen (1/5) vaaditaan aktiivista osallistumista luennoille ja ryhmätyöskentelyyn laitedemonstraatioiden aikana sekä vähintään 50% kurssitentin maksimipisteistä.
Opetusajankohta:
Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (2 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Luennot, demonstraatiot laboratoriossa ja tentti.

Opetus