KEMS3265 ICP-laitetekniikat (3 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

Kurssilla perehdytään alkuaineanalytiikkaan ICP-OES ja ICP-MS -tekniikoilla. Kurssin aikana tutustutaan ICP-laboratorioissa työskentelyn erityispiirteisiin ja alkuaineanalyysien suunnittelun perusteisiin. Erityisesti keskitytään sopivien mittausolosuhteiden valintaan sekä häiriöiden havaitsemiseen ja korjaamiseen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee työskentelytavat ICP-laboratorioissa ja ymmärtää alkuaineanalyysien suunnittelun perusteet. Opiskelijalla on lisäksi käsitys erilaisten mittausolosuhteiden ja mahdollisten häiriöiden vaikutuksista tulosten luotettavuuteen.

Työelämätavoitteet

Opiskelijalla on valmiudet suunnitella tavallisimpia alkuaineanalyysejä ja työskennellä ICP-laboratorioissa. Lisäksi opiskelija pystyy varmentamaan tulosten luotettavuuden ja raportoimaan saadut tulokset.

Esitietojen kuvaus

Suositellaan: KEMS3240 Analyyttisten menetelmien syventävä kurssi. Lisäksi suositellaan, että on tehnyt KEMS6880 Analyyttisen kemian syventäviä harjoitustöitä (tai KEMS6800 Uusiutuvien luonnonvarojen ja elinympäristön kemian syventäviä harjoitustöitä)

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssin suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista opetustapahtumiin ja kurssin aikana suoritettavien tehtävien hyväksyttyä suorittamista annetun aikataulun mukaisesti.
Opetusajankohta:
Periodi 1
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (3 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:

Luennot, harjoitustehtävät, laitedemonstraatiot

Opetus